Hovedkraft bag ‘House of the Dragon’ trækker sig forud for sæson to

Hovedkraft bag ‘House of the Dragon’ trækker sig forud for sæson to
HBO (Foto: 'House of the Dragon'.)

HBO Max har netop annonceret udskiftning i ‘House of the Dragon’-kulissen.

Instruktør Miguel Sapochnik, der har fungeret som medshowrunner på første sæson af drageserien, udtaler i en pressemeddelelse (via Deadline), at han trækker sig fra serien.

I stedet vil seriemedskaberen Ryan Condal, der var showrunner med Sapochnik på første sæson, fortsætte alene i kapaciteten som showrunner. Condal vil fortsat arbejde tæt sammen med George R.R. Martin i udviklingen af serien.

Sapochnik instruerede tre episoder af den første sæson ‘House of the Dragon’ og er særligt kendt for at have instrueret virtuose ‘Game of Thrones’-afsnit som ‘Battle of the Bastards’ og ‘The Long Night’.

Han bliver erstattet i sæson to af en anden ‘Game of Thrones’-veteraninstruktør, Alan Taylor, der blandt andet har stået bag det Emmy-nominerede afsnit ‘Beyond the Wall’.

Sapochnik fortsætter hos HBO, hvor han har en first look-aftale om fremtidige projekter.

Udskiftningen er bemærkelsesværdig, fordi ‘House of the Dragon’ har sat rekorder på HBO og (naturligvis) hurtigt blev forlænget med en ny sæson. Men beslutningen lader altså – i hvert fald officielt – til at være Sapochniks egen.

Han udtaler blandt andet: »Det var en utroligt hård beslutning at stoppe, men jeg ved, at det er det rigtige valg for mig, både personligt og professionelt«.

‘House of the Dragon’ kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af