‘Nattevagten’-opfølger kommer næste år – Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia og morderen vender tilbage!

‘Nattevagten’-opfølger kommer næste år – Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia og morderen vender tilbage!
'Nattevagten'. (Foto: PR)

(For en sikkerheds skyld: Det bliver herunder afsløret, hvem der er morderen i den gamle ‘Nattevagten’-film …)

‘Nattevagten’ var ikke blot debuten og gennembruddet for Ole Bornedal, Nikolaj Coster-Waldau og Kim Bodnia, det var også en gyser på et niveau, man ikke havde set i dansk film før – og som måske først er blevet overgået med Christian Tafdrups ‘Speak No Evil’ i år.

Filmen om to kåde venners møde med en uhyggelig seriemorder blev et massivt publikums- og anmelderhit i 1994, og nu er det så sikkert og vist, at Bornedal laver en opfølger.

Det har egentlig været kendt længe, at instruktøren arbejdede på en toer, men det er først nu, at det er officielt, at projektet har fået grønt lys, ligesom vi nu ved mere om castet og plottet.

Filmen kommer til at hedde ‘Nattevagten – dæmoner går i arv’, og den helt store nyhed er, at både Coster-Waldau, Kim Bodnia og Ulf Pilgaard vender tilbage til deres oprindelige roller.

I hovedrollen står datteren til Coster-Waldaus Martin, Emma. Hendes mor (Sofie Gråbøl i den oprindelige film) begik selvmord i kølvandet på de uhyggelige begivenheder, og hendes far har blot været en skygge af sig selv siden.

Selv bærer Emma også traumet med videre, og helt overlagt tager hun sin fars gamle job som nattevagt på Retsmedicinsk Institut. Hun beslutter sig desuden for at finde ud af, hvad der skete med morderen – kommissær Wörmer (Ulf Pilgaard, chok!) – og får istandsat et møde med ham i hans isolationscelle.

Men det sætter, som det hedder i pressemeddelelsen, »en kæde af skæbnesvangre begivenheder i gang«, og: »Nu starter et blodigt hævntogt mod alle dem, som i sin tid beseglede Wörmers skæbne…«.

Emma spilles af stortalentet Fanny Bornedal, mens Kim Bodnia vender tilbage i rollen som Jens – hans første på dansk jord i ni år.

Paprika Steen spiller politiefterforskeren Kramer, der efterforsker en række nye brutale mord, mens Alex Høgh Andersen spiller Emmas kæreste Frederik og Nina Rask hendes veninde Maria. Sonja Richter har rollen som en politipsykolog.

I en pressemeddelelse udtaler Ole Bornedal:

»’Nattevagten blev en langt større succes, end både jeg selv og alle andre havde forventet. Både hjemme og internationalt. Sikkert fordi den på mange måder var en ret personlig historie, som mange i virkeligheden kunne relatere til: Nedenunder suspense, gys og rædsel var det også en generationshistorie om at vokse op, blive moden og kaste ungdommeligt anarki af sig! Først derefter kunne de to drenge, Jens og Martin, blive voksne«.

Han fortsætter: 

»Nu er tiden moden til at vende tilbage til de to – og de nye generationer, der omgiver dem. ‘Nattevagten – dæmoner går i arv’ handler om arv. Om tavsheden i familier. Om de traumer, skår og sår, som får lov til at leve gennem generationer. Derudover er det spændende at vende tilbage til den fortættede genre, som gyseren er. Kysse dæmonerne – hive dem frem i lyset et lille øjeblik. Se dem i øjnene og tænke: ‘Godt det kun er på film’«.

Optagelserne startede i mandags, og filmen er sat til premiere 25. december næste år. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af