‘House of the Dragon’-skaber forklarer finaleafsnittets store slutchok

‘House of the Dragon’-skaber forklarer finaleafsnittets store slutchok
'House of the Dragon' afsnit 10. (Foto: HBO)

(Spoiler alert: Læs først, når du har set 10. afsnit ‘House of the Dragon’).

Første sæson af ‘House of the Dragon’ er slut, og hovedforfatter og showrunner Ryan Condal har i flere interviews med amerikanske medier nu adresseret nogle af de store samtaleemner omkring serien og slutningen.

Det store chok i de sidste minutter af afsnittet faldt, da Aemonds kæmpemæssige drage Vhagar dræbte Lucerys’ mindre ditto Arrax – og Lucery faldt i døden som en konsekvens. Et dødsfald, der utvivlsomt for alvor starter Targaryen-familiens borgerkrig, der i George R.R. Martin-universet kendes som The Dance of the Dragons.

Det forekom i scenen ikke, som om Aemond planlagde at dræbe Lucerys, og det er også den udlægning, Ryan Condal har i et interview med The Wrap.

»Jeg tror, at hvad man ser i det øjeblik er de sidste rester af den lille dreng, der er tilbage i Aemond, og måske prøvede han at skræmme Luke, men jeg tror ikke, at han i sidste ende havde i sinde at dræbe ham«, siger han.

»Men nu har han gjort det, og han er nødt til at beslutte, om han skal tage ansvar for det, når han rejser tilbage til ‘King’s Landing’. For hvis tilranelsen af tronen og kroningen af Aegon i dragepitten ikke var starten på krigen, er drabet på en af dronningens sønner det naturligvis«.

‘House of the Dragon’ fik i sæsonens første halvdel kritik for de mange markante spring i tid og skift af skuespillere. Og udskiftningen i castet vakte også store bekymringer hos Condal og HBO, fortæller serieskaberen i et interview med Deadline.

»Det skræmte mig fra vid og sans. Det skræmte også HBO fra vid og sans. Men til deres ros … jeg mener, det er virkelig den bedste tv-kanal i verden. De var dristige og sagde: ‘Vi er HBO, vi køber ind på det her, og vi gør det. Jeg er utroligt taknemmelig for det. Men ja, det skræmte mig fra vid og sans. Ingen har gjort det før«, siger han og nævner, at ‘The Crown’, hvor man har skiftet skuespillerne efter to sæsoner, var det nærmeste fortilfælde.

»Jeg har talt mere om ‘The Crown’ i vores forfatterrum, end jeg talte om nogen andre serier ud over den originale ‘Game of Thrones’. De gjorde det utroligt succesfuldt. Det var beviset på, at vi kunne gøre det på en hurtigere timeline, fordi det var så succesfuldt«, fortsætter han til Deadline.

Ryan Condal lover, at det nu er slut med store tidsspring og udskiftninger i castet. »Vi fortæller historien i realtid herfra. Skuespillerne spiller de her karakterer til enden (…). Vi er nu i The Dance of the Dragons, og vi fortæller den historie«.

Og hvornår er den historie så slut? Det ved Ryan Condal endnu ikke, siger han i et interview med The Hollywood Reporter.

»Der kommer helt sikkert mere efter sæson 2. Det her er historien om Targaryen-dynastiet, som løber over 150 år efter begivenhederne i finalen på sæson 1. Konger og dronninger kommer og går, som historien løber afsted. Så spørgsmålet er mindre, hvornår denne historie ender, end hvornår tæppet går ned for serien«, siger han.

Til både Deadline og The Hollywood Reporter adresserer Condal også en anden kritik, nemlig at serien har været så mørk, at det til tider har været svært at se, hvad der foregår.

Condal forklarer, at det er tricky, fordi seriens visuelle udtryk bliver kalibreret topprofessionelt i postproduktionen, men at det så er meget forskelligt, hvordan den bliver overført til de forskellige tjenester, og at det er meget forskelligt, hvordan det tager sig ud på forskellige fjernsyn og skærme ude hos seerne.

»Men hør: Det er vores job at tage alt det i betragtning. Det er en af de ting, du lærer, når du skaber en serie – du tager den viden i betragtning, når du laver sæson 2 og siger: ‘Hvordan kan vi gøre det bedre?’ Feedbacken blev absolut hørt. Jeg forstår det. Og vi vil have, at serien er en fantastisk seeroplevelse for alle«, siger han til The Hollywood Reporter.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af