Alec Baldwin vil rense sit navn – sagsøger dele af ‘Rust’-filmholdet for fatal ulykke

Alec Baldwin vil rense sit navn – sagsøger dele af ‘Rust’-filmholdet for fatal ulykke
Alec Baldwin. (Foto: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic)

Ansvaret for den fatale ulykke under optagelserne til filmen ‘Rust’, der kostede filmfotografen Halyna Hutchins livet, bliver fortsat søgt afklaret i retten.

Alec Baldwin har således sagsøgt en række af de personer fra filmholdet, han mener var ansvarlige for at række ham den ladte pistol, der tog livet af Hutchins.

Specifikt sagsøger han våbenmesteren Hannah Gutierrez-Reed, instruktørassistenten Dave Halls, den rekvisitansvarlige Sarah Zachry og Seth Kenney fra firmaet bag rekvisitvåbnene.

»Denne tragedie fandt sted, fordi rigtig ammunition fandt vej ind på settet og blev brugt i pistolen. Gutierrez-Reed formåede ikke at tjekke patronerne eller pistolen ordentligt. Halls formåede ikke at undersøge pistolen ordentligt og annoncerede alligevel, at pistolen var sikker, inden han gav den videre til Baldwin. og Zachry formåede ikke at fortælle, at Gutierrez-Reed havde handlet uforsvarligt uden for filmsettet og dermed var en sikkerhedsrisiko for dem omkring hende. Baldwin kendte ikke til, og havde ingen grund til at kende til, nogle af disse fakta«, lyder det i søgsmålet ifølge Indiewire.

Det fremgår yderligere af søgsmålet, at Baldwin »på et forkert grundlag er blevet set som gerningsmanden bag ulykken mere end nogen andre på settet«, og at ulykken har ført til stor »følelsesmæssig, fysisk og finansiel« smerte for Baldwin, der skal leve med den »umådelige sorg«.

Sidste måned blev det annonceret, at filmoptagelserne til ‘Rust’ færdiggøres, og at Halyna Hutchins’ enkemand blåstempler produktionen ved at deltage som producer. Tidligere havde enken sagsøgt produktionen, men har siden valgt at indgå forlig i sagen.

Politiet i New Mexico gav tidligere på året den maksimale bødestraf til produktionen bag ‘Rust’. I deres undersøgelse konkluderede de, at produktionsholdet på filmen godt vidste, at sikkerhedsprocedurerne for våbenbrug ikke blev overholdt, og at de udviste direkte ligegyldighed over for medarbejdersikkerheden.

Bødestraffen lød på godt og vel en million danske kroner.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af