‘Better Call Saul’-forfatter brygger på serieversion af Oscar-nomineret George Clooney-film

‘Better Call Saul’-forfatter brygger på serieversion af Oscar-nomineret George Clooney-film
George Clooney. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

George Clooney er uden tvivl bedst kendt for skuespilpræstationerne i blandt andet ‘Ocean’s’-filmene, ‘Batman & Robin’ og sine samarbejder med Coen-brødrene. Og selvfølgelig også lidt som ansigtet på Nespresso.

Men den 61-årige amerikaner har også gjort sig som instruktør op til flere gange med film som det politiske drama ‘The Ides of March’ og ensemble-krigsfilmen ‘The Monuments Men’.

Dog er hans største triumf som instruktør det historiske drama ‘Good Night, and Good Luck’ fra 2005, som blev nomineret til seks Oscars – heriblandt for bedste film, instruktør og skuespiller.

Nu brygger den amerikanske tv-station AMC, som står bag blandt andet ‘Breaking Bad’ og ‘Better Call Saul’, på en serieversion af Clooneys film. Her bliver det Jonathan Glatzer, som skrev og producerede anden og tredje sæson af sidstnævnte og er en af forfatterne på ‘Succession’, der skal lede ‘Good Night, and Good Luck’s hold af manuskriptforfattere.

Serien mangler til gengæld stadig at få grønt lys, men hvis det bliver tilfældet, så kommer Glatzer også til at fungere som showrunner og producer sammen med George Clooney.

Filmen fra 2005 handler om journalisten Edward R. Murrow, som tog kampen op mod Senator Joseph McCarthys anti-kommunistiske heksejagt i 1950’erne.

Jonathan Glatzer er stor fan af Clooneys film, men ønsker ikke at kopiere den én til én, udtaler han via The Wrap.

»Som kæmpe fan af filmen, ønsker jeg ikke at kopiere eller lave en eksakt gengivelse af den. Så vi har udvidet dens verden for at vise, hvordan tidens hysteri sivede ind i alle dele af folks hverdag. Jeg tænker, at det nu mere står som en oprindelseshistorie for, hvor vi er i dag«.

I stedet vil ‘Good Night, and Good Luck’-serien fokusere på den unge kameramand Sy Steingartner, som arbejder på Edward R. Murrows tv-program ‘See it Now’ og skal prøve at finde en balance mellem sine egne ambitioner og hans mentor Murrows ambitioner.

Det vides endnu ikke om ‘Good Night, and Good Luck’ får dansk premiere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af