Klar til mere ‘Glee’? Det er Ryan Murphy

Klar til mere ‘Glee’? Det er Ryan Murphy
Matthew Morrison og Lea Michele i 'Glee'.

Hvorfor ikke lave et reboot af ‘Glee’?

Det er jo trods alt en af tidens mest forhadte serier. I hvert fald hvis man spørger TikTok, der i forbindelse med corona-lockdown fandt og genfandt sit publikum på platformen. Siden har især den yngre del af seerne yndet at udstille de elementer, der er helt ubegribeligt mærkelige i 2022.

Som hvor absurd creepy og elendig en lærer Mr. Schue er, eller hvorfor man tænkte, det var en god idé at lade en kørestolsbruger køre ned i en pool. Derudover har en af seriens stjerner Lea Michele lidt et voldsomt popularitetsdyk og har undskyldt for ubehagelig opførsel under optagelserne. Senest har hendes hær af haters kritiseret hendes aktuelle præstation i Broadway-stykket ‘Funny Girl’ og startet konspirationsteorier om, at hun ikke kan læse.

Det er dog ikke noget, der slår seriens skaber Ryan Murphy ud.

Han besøgte for nylig ‘Glee’-podcasten ‘And That’s What You Really Missed’, hvor han luftede ideen om at genbesøge sit kæmpe high school-hit over for værterne Kevin McHale og Jenna Ushkowitz, der begge er tidligere ‘Glee’-stjerner.

»Jeg er et sted lige nu med den serie, hvor du ved, det er som om, der er gået nok tid. (…) Skulle vi tage og lave et reboot af det på en eller anden måde`? Skulle vi lave en Broadway-musical af en art?«, lød det fra Murphy (via Indiewire).

‘Glee’ kørte i seks sæsoner mellem 2009-2015 og tabte både pusten og seerinteressen mod slutningen. Dog ser Ryan Murphy, der står bag to af tidens største, og netop fornyede, streamingsuccesser ‘Monster – The Jeffrey Dahmer Story’ og ‘The Watcher’, tilbage på serien som en stolt bedrift:

»(…) Det er et interessant eftermæle, som jeg er interesseret i at arbejde med på en positiv måde efter at have haft det på en slags pause i et stykke tid. Men jeg ved det ikke. Jeg elsker bare, hvad den (serien, red.) sagde, og hvad den betød. Og der vil aldrig i mit liv komme et nyt ‘Glee’, eller noget der minder om det, når det drejer sig om, hvor tæt på serien, jeg føler mig«.

Mens serien kørte blev ‘Glee’ blandt andet fremhævet for sin repræsentation af LGBT-karakterer. Murphy fortæller dog også, at han er bevidst om de dele af serien, som er ældet dårligt. Han foreslog endda værterne, at de kunne lave gensynskritik, næste gang han var gæst i podcasten, beretter Screen Rant.

Udover et muligt fremtidigt musical-reboot, er der rent faktisk en dokumentarserie på vej fra Discovery+, der med medvirken fra tidligere castmedlemmer står til at tegne et mørkere billede af seriens backstage-begivenheder.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af