Quentin Tarantino siger, at Marvel-skuespillere ikke er rigtige filmstjerner

Quentin Tarantino siger, at Marvel-skuespillere ikke er rigtige filmstjerner
Quentin Tarantino under Cannes-festivalen i 2019. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Det er ikke nogen hemmelighed, at Quentin Tarantino ikke er stor fan af Marvel.

Tidligere på måneden sagde han, at Marvel-instruktører bare er »hired hands«, og nu har han i et nyt interview argumenteret for, at Marvel-stjerner ikke er rigtige filmstjerner.

Det fortæller han i en ny episode af podcasten ‘2 Bears, 1 Cave’ (via Indiewire).

»En del af Marveliseringen af Hollywood er, at der er alle de her skuespillere, som er blevet berømte for at spille Marvel-karakterer. Men de er ikke filmstjerner, vel? Captain America er stjernen. Eller Thor er stjernen. Jeg er ikke den første til at sige det. Jeg tror, det er blevet sagt en trillion gange før. Det er franchise-karakteren, der er blevet stjernen«.

Tarantino uddyber, at han ikke ser det som en kritik af Marvel-skuespillerne: »For at være ærlig, er det ikke fordi, jeg nedgør dem. Men sådan er arven fra Marveliseringen af Hollywood-film«.

Selvom det kan virke som om, Tarantino er en indædt modstander af Marvel, understreger han, at han modsat andre instruktører ikke hader dem indædt:

»Jeg elsker dem ikke. Jeg hader dem ikke. Men jeg elsker dem ikke. Jeg plejede at samle på Marvel-tegneserier som en gal, da jeg var lille. Hvis filmene kom ud, da jeg var i mine tyvere, ville jeg være totalt glad og elske dem. Men på det tidspunkt ville de ikke være de eneste film, der blev lavet. De ville stå side om side med andre film. Nu bliver jeg snart 60, og nej, jeg er ikke ligeså begejstret for dem«, siger han og fortsætter:

»Min høne at plukke med filmene er, at de er de eneste film, der bliver lavet. De er de eneste film, der lader til at afføde en lille smule begejstring hos fanbasen eller sågar hos de studier, der står bag. Det er det, de er begejstrede for. Det er et faktum, at de repræsenterer hele vores film-æra lige nu. Der er ikke rigtig plads til noget andet. Det er mit problem med dem«.

Quentin Tarantino er i øjeblikket aktuel med sin filmbog ‘Cinema Speculation’. Tidligere på måneden fortalte han, at vi kan forvente en miniserie fra hans hånd i 2023.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af