Barack Obama afslører sine yndlingsfilm fra 2022

Barack Obama afslører sine yndlingsfilm fra 2022
Barack Obama. (Foto: Joe Raedle/Getty Images.)

Hvert år deler Barack Obama lister over de film, bøger og musik, der har rørt ham i det forgangne år, og i år er hans filmsmag stadig med på noderne inden for både festival-arthouse og Hollywood-film.

I år fremhæver han amerikanske film som billetbaskeren ‘Top Gun: Maverick’ og den sansevridende ‘Everything Everywhere All at Once’.

Han er også glad for ‘The Woman King’, ‘Till’, ‘Nope’ og den Oscar-hypede dokumentarfilm ‘Descendant’, der alle behandler afroamerikansk historie.

Af international arthouse peger han blandt andet på Park Chan-wooks Cannes-vinder ‘Decision to Leave’, der får premiere herhjemme første juledag og som får seks stjerner hos Soundvenue, samt ‘Japanske fortællinger’ af Ryûsuke Hamaguchi.

Han peger også på roste europæiske film som ‘Petite Maman’, ‘Aftersun’, ‘Den gode chef’ og ‘Hændelsen’ samt de iranske film ‘Hit the Road’ og ‘A Hero’.

Og som altid er listen også god inspiration i forhold til det kommende biografår. Således kan vi se frem til dansk premiere på Steven Spielbergs autobiografiske ‘The Fabelmans’ og den Oscar-hypede ‘Tár’ med Cate Blanchett i sit livs rolle.

Flere af filmene fra 2022 var også at finde på Soundvenues liste over årets 20 bedste film.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af