Cillian Murphy har menneskehedens skæbne i sine hænder i første trailer til Christopher Nolans ‘Oppenheimer’

Cillian Murphy har menneskehedens skæbne i sine hænder i første trailer til Christopher Nolans ‘Oppenheimer’
Cillian Murphy i 'Oppenheimer'. (Foto: PR)

Christopher Nolans absurd stjernespækkede atombombefilm ‘Oppenheimer’ har netop fået sin første stemningsfulde teaser, der bygger op mod et stort brag.

Filmen følger Robert J. Oppenheimer (Cillian Murphy) og hans hold af forskere, der opfandt atombomben under Anden Verdenskrig.

Traileren tager os helt tæt på Oppenheimers kvaler med sin opfindelse, mens den samtidig teaser for det omfattende forberedelser med prøvesprængninger og deslige. Filmen lader til at veksle mellem et intimt karakterstudie og et storslået skæbnedrama og kapløb med tiden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Christopher Nolan fortalte for nyligt i et interview, at han havde genskabt en atomprøvesprængning uden brug af computereffekter til filmen.

Filmen lader også til at være nyskabende på en række andre parametre, når Nolan tester filmmediets muligheder. Blandt andet har instruktøren som den første nogensinde optaget IMAX i sort-hvid. Den nye trailer antyder dog, at størstedelen af filmen vil være i farver – modsat de tidligere teasere.

‘Oppenheimer’ ligger oplagt i forlængelse af Nolans Anden Verdenskrigsfilm ‘Dunkirk’ og lader også til at rumme elementer fra karakterdramaet ‘The Prestige’, hvilket bestemt ikke lover skidt for den absurd stjernespækkede film.

Rollelisten prydes af Nolan-favoritten Cillian Murphy såvel som (dyb indånding) Robert Downey Jr., Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh, Casey Affleck, Gary Oldman, Benny Safdie, Rami Malek, Kenneth Branagh, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Alden Ehrenreich, Jason Clarke, Alex Wolff og Matthew Modine.

‘Oppenheimer’ er Nolans første film siden tidsrejsespionfilmen ‘Tenet’, der fik en noget blandet kritikermodtagelse og en hård medfart ved billetlugerne, da instruktøren insisterede på en biografudgivelse midt i pandemien.

Det bliver spændende at se, hvor ‘Oppenheimer’ lander, når den får premiere 21. juli 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af