Christopher Nolan har genskabt en atombombeeksplosion i ‘Oppenheimer’ uden brug af computereffekter

Christopher Nolan har genskabt en atombombeeksplosion i ‘Oppenheimer’ uden brug af computereffekter
Cillian Murphy i Christopher Nolans 'Oppenheimer'. (Foto: PR)

Christopher Nolan går all-in, når det kommer til de praktiske effekter i sin kommende film ‘Oppenheimer’, der følger faderen af atombomben J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) og hans altødelæggende opfindelse.

Og når der bliver sagt all-in, så er det virkelig all-in. Nolan har nemlig ville genskabe den såkaldte Trinitytest, som var kodenavnet på den første detonation af et atomvåben – uden brug af visuelle effekter.

I et nyt interview med Total Film via Games Radar fortæller den 52-årige instruktør, hvordan det var en enorm udfordring.

»Jeg tror, at det at genskabe Trinitytesten uden brug af computereffekter var en kæmpe udfordring«, fortæller Nolan og fortsætter:

»Andrew Jackson, min supervisor for visuelle effekter, som jeg fik ombord tidligt i processen, undersøgte hvordan vi kunne lave en masse af filmens visuelle elementer praktisk – fra at repræsentere kvantedynamikker til kvantefysik til Trinitytesten selv – til at rekreere Los Alamos med mit hold på et fladtoppet bjerg i New Mexico i vanvittigt vejr, hvori meget af det skulle bruges til filmen i forhold til, hvor barske forholdene er derude. Der var kæmpe praktiske udfordringer«.

Christopher Nolan fortæller yderligere, at i forhold til størrelsen på projektet, så er det uden tvivl en af de største udfordringer, han nogensinde har begivet sig ud i. Og det siger ikke så lidt.

Filmfotografen på ‘Oppenheimer’ er den hyppige samarbejdspartner Hoyte van Hoytema (‘Interstellar’, ‘Dunkirk’, ‘Tenet’), og for første gang nogensinde vil der i en film blive gjort brug af IMAX-film i sort-hvid, så man kan godt forvente, at det endelige resultat af Trinitytestens genskabelse bliver uhyggeligt realistisk.

‘Oppeheimer’ får premiere 21. juli 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af