Alec Baldwin tiltales for uagtsomt manddrab i ‘Rust’-sag

Alec Baldwin tiltales for uagtsomt manddrab i ‘Rust’-sag
Alec Baldwin. (Foto: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic)

Det er mere end et år siden, at filmfotografen Halyna Hutchins omkom i en ulykke under optagelserne af filmen ‘Rust’ med Alec Baldwin i hovedrollen.

I løbet af det år har en anklager i New Mexico, hvor filmen blev optaget, undersøgt beviserne, og har nu fundet grundlag for at tiltale Alec Baldwin og den våbenansvarlige på filmoptagelserne, Hannah Gutierrez-Reed, for uagtsomt manddrab. Det skriver blandt andet Deadline.

»Efter en grundig gennemgang af beviserne og lovene i staten New Mexico har jeg fastslået, at der er tilstrækkeligt med beviser til at rejse tiltale mod Alec Baldwin og andre personer fra ‘Rust’-filmholdet«, siger anklageren og fortsætter:

»På min vagt er ingen hævet over loven, og alle fortjener retfærdighed«.

Alec Baldwins forsvarsadvokat kalder beslutningen for »et forfærdeligt justitsmord«, der fortegner Hutchins’ død.

»Hr. Baldwin havde ingen grund til at tro, at der var et skarpt skud i pistolen eller nogen andre steder på filmsættet«, lyder det fra Baldwins advokat.

Hvis Baldwin og Hannah Gutierrez-Reed bliver kendt skyldige, risikerer de hver op mod halvandet års fængsel og en bøde på op til 5000 dollar.

Baldwin har tidligere sagsøgt dele af ‘Rust’-filmholdet i et forsøg på at rense sit navn. I efteråret sidste år blev det annonceret, at filmoptagelserne til ‘Rust’ ville blive genoptaget og afsluttet i 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af