Edward Norton opdager, at han er i familie med Pochahontas i tv-program

Edward Norton opdager, at han er i familie med Pochahontas i tv-program

Normalt er stamtræsforskning ikke ligefrem et celebert emne, der fylder i den kulørte presse, men i disse dage er Hollywood-stjerners slægtshistorie alligevel blevet det på overraskende vis.

Der har netop været debat om Benedict Cumberbatchs families historik med slaveri i Barbados i 1700-1800-tallet, da muligheden for at rejse erstatningskrav blev påtalt i en avisartikel i The Telegraph af nogle af landets politikere. 

Nu gælder det ‘Glass Onion’-aktuelle Edward Norton, som netop har fået afsløret, at hans bedstemor i tolvte led er ingen mindre end den historiske person Pochahontas. Det viste sig, da han var gæst i det amerikanske slægtsprogram ‘Finding your roots’, der har delt klippet, hvor Norton får informationen bekræftet af programmets vært Henry Louis Gates Jr..

Det har åbenbart længe været en form for myte i Norton-familien, at de nedstammede fra Pochahontas, den kvinde af det oprindelige amerikanske folk hvis myte blandt andet har inspireret Disney-filmen af samme navn.

Af programmets vært Henry Louis Gates Jr. fik skuespilleren dog bekræftet, at det var »fuldstændig sandt«, og han bidrog med lidt årstalskontekst. 

»John Rolfe og Pochahontas blev gift den 5. april 1614. Shakespeare dør i 1616 bare for at sætte det lidt i perspektiv. Pochahontas døde på et tidspunkt i marts 1617 i Grave’s End i England og John Rolfe døde omkring marts 1622«. 

Edward Norton var benovet over informationen, til hvilken han svarede: »Det her er så langt tilbage, du kan komme, hvis du ikke er viking. Får dig til at indse, hvor lille en del af hele menneskets historie, du er«. 

Norton viste sig desuden at være i familie med både en borgerkrigssoldat og en fagforeningsforkæmper fra 1900-tallet bekræftet via historiske dokumenter, det beretter Indiewire

Dog blev der også fremlagt elementer af stamtræet, der var mindre ønskværdige, nemlig en tipoldefar i tredje led der i følge en folketælling i North Carolina i 1850 anslås at have ejet slaver. 

Skuespilleren forholdt sig til tipoldefarens slaveri i programmet, som en generel påmindelse om USA’s mørke historie: 

»Det korte svar er, at de her ting er ubehagelige, og du bør være utilpas over dem, alle bør være utilpas over det«, sagde han og fortsatte: 

»Det er ikke en dom over dig og dit eget liv, men det er en dom over dette lands historie, og det bliver først og fremmest nødt til at blive anerkendt, og så må det overvindes«, sagde han (via Indiewire).

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af