Tom Cruise reddede Oscar-nomineret indiefilm fra Harvey Weinsteins kløer

Tom Cruise reddede Oscar-nomineret indiefilm fra Harvey Weinsteins kløer
Tom Cruise. (Foto: Shannon Finney/Getty Images)

Todd Field har fået et kæmpe comeback med sin første film i 16 år, den Oscar-hypede ‘Tár’ med Cate Blanchett i hovedrollen.

Men da Field startede sin instruktørkarriere med indiefilmen ‘In the Bedroom’ i 2001, var det hele lige ved at gå galt, fortæller han i et interview med The New Yorker.

Filmen blev nemlig opkøbt af Harvey Weinstein, der var notorisk berygtet for at klippe film af unge instruktører om. Selvom ‘In the Bedroom’ allerede var blevet vist på Sundance-festivalen til stor ros, mente Weinstein alligevel at vide bedst.

Field fortæller, at det i sidste ende var kammeraten Tom Cruise – som Field spillede sammen med i Stanley Kubricks ‘Eyes Wide Shut’ – der reddede ‘In the Bedroom’ fra Weinsteins kløer.

»Jeg stod og græd på badeværelset«, fortæller Field om øjeblikket, hvor filmen blev opkøbt. »Jeg ringede til Tom Cruise og sagde: ‘Der er sket noget forfærdeligt’. Han sagde dybest set: ‘Nu fortæller jeg dig, hvordan du skal klare det. Det vil tage dig seks måneder, men du kommer til at slå ham, hvis du gør præcis, hvad jeg fortæller dig – skridt for skridt’«.

Cruise rådede instruktøren til at lade Weinstein lave så mange ændringer, han havde lyst til, uden at protestere. For så at vente på, at filmen ville klare sig dårligt ved testvisninger med publikum, og derefter minde Weinstein om den stærke modtagelse på Sundance, som den oprindelige version af filmen fik.

Planen virkede og Fields version af filmen blev udsendt i biograferne. I sidste ende scorede ‘In the Bedroom’ hele fem Oscar-nomineringer, herunder for bedste film og bedste manuskript.

Todd Fields stærkt imødesete ‘Tár’ får premiere herhjemme 23. februar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af