Nikolaj Coster Waldau og Fanny Bornedal i morderisk møde – se de første billeder fra ‘Nattevagten – Dæmoner går i arv’

Nikolaj Coster Waldau og Fanny Bornedal i morderisk møde – se de første billeder fra ‘Nattevagten – Dæmoner går i arv’
Fanny Bornedal og Nikolaj Coster-Waldau i 'Nattevagten - Dæmoner går i arv'. (Foto: Christian Geisnæs/ Nordisk Film)

Den 30 år gamle gyserklassiker ‘Nattevagten’ står som en milepæl i dansk filmhistorie, og når instruktør Ole Bornedal vækker sin klassiker til live anno 2023, er det med stjernespækket retur fra originalens stjerner som Nikolaj Coster-Waldau, Ulf Pilgaard og Kim Bodnia

I centrum for fortællingen står dog det unge stortalent Fanny Bornedal (‘Carmen Curlers’, ‘Skyggen i mit øje’), der indtager rollen som Emma, datter af Nikolaj Coster-Waldaus Martin der i sin tid tog det det skæbnesvangre job på Retsmedicinsk Institut. 

Fanny Bornedal og Ulf Pilgaard i ‘Nattevagten – Dæmoner går i arv’. (Foto: Christian Geisnæs/ Nordisk Film)

Martin er aldrig kommet sig, og begivenhederne fra dengang har hjemsøgt Emma og hendes forældre lige siden – ikke mindst moren Kalinka, der har begået selvmord som følge. 

Den unge Emma er dog opsat på at gøre op med fortidens mørke og tager overlagt sin fars gamle job, hvilket også fører hende til et møde med originalens centrale og overraskende grumme politibetjent Kommissær Wörmer (Ulf Pilgaard). Men da hun besøger hans isolationscelle, vågner den gamle skurk fra koma, og pludselig er et hævntogt igang. 

Udover ‘Nattevagten’-gengangerne og Fanny Bornedal, byder castet på skarpe tilføjelser som Alex Høgh Andersen (‘Vikings’, ‘Skyggen i mit øje’), tidligere P3-satirenavn Nina Rask (‘Too Sune’) samt etablerede stjerner som Paprika Steen og Sonja Richter. 

‘Nattevagten – Dæmoner går i arv’ får premiere 25. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af