De internationale medier elsker Dar Salim i ‘The Covenant’

De internationale medier elsker Dar Salim i ‘The Covenant’
'The Covenant'. (Foto: Metro Goldwyn Mayer)

Det er Dar Salims verden, vi lever bare i den. I hvert fald med den opmærksomhed den danske stjerne nyder for tiden.

‘Underverden 2’ har netop haft premiere herhjemme – til stor kritisk begejstring – og nu er det allerede tid til amerikansk premiere på ‘The Covenant’ med Salim i en hovedrolle overfor hans nye bedste ven Jake Gyllenhaal.

Og det er ikke kun Gyllenhaal, der er begejstret for Salim.

De internationale anmeldere er imponerede af Salims præstation i krigsdramaet, hvor han spiller den afghanske tolk Ahmed, der bliver forrådt af det amerikanske system efter at have hjulpet deres styrkers kamp mod Taliban i Afghanistan.

Indiewire fremhæver skuespillerens bidrag til filmen således:

»Filmens succes er hjulpet godt på vej af den menneskelighed og stille intelligens Salim bringer til Ahmed«.

Deadline kalder hans præstation »fuldstændigt autentisk og medrivende«, og Variety skriver, at Salim er »en af de skuespillere, der kan kommunikere et univers af observation med et blik eller et halvt smil«, mens Chicago Sun-Times skriver, at »Jake Gyllenhaal og Dar Salim udgør en elektrisk kombination fra start«.

På trods af at filmen i USA bærer navnet ‘Guy Ritchie’s The Covenant’, lader det ikke til, at den er en typisk Guy Ritchie film, som man kender dem med højt tempo, smarte bemærkninger og meta-kommenterede montager med fed underlægningsmusik. Det lader snarere til at være et seriøst krigsdrama, som altså har Dar Salim som et af sine trækplastre.

‘The Covenant’ får amerikansk premiere 21. april, mens den danske premieredato stadig er ukendt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af