Sidse Babett Knudsen fører an i fængselsthriller fra ‘Den skyldige’-duo med Sebastian Bull og Dar Salim

Sidse Babett Knudsen fører an i fængselsthriller fra ‘Den skyldige’-duo med Sebastian Bull og Dar Salim
Sidse Babett Knudsen i 'Vogter'. (Foto: Nikolaj Møller)

Svenske Gustav Möller vakte opsigt med sin spillefilmsdebut som instruktør ‘Den skyldige’ fra 2018, der blev kaldt en »en af de mest overrumplende danske debutfilm i de seneste år« af Soundvenues anmelder.

Her smedede Möller en nervepirrende politithriller med ganske få midler: Jakob Cedergren i røret som politibetjent og én enkelt lokation. Resultatet kastede kritikerroser, priser og et amerikansk remake med Jake Gyllenhaal af sig.

Nu er instruktøren på vej med sin anden danske spillefilm, som han har skrevet med ‘Den skyldige’-partner Emil Nygaard Albertsen.

Filmen, der netop er færdigindspillet, har arbejdstitlen ‘Vogter’ og Sidse Babett-Knudsen i hovedrollen. Hun spiller fængselsbetjenten Eva, der sætter sin tilværelse på spil, da et skæbnesvangert ansigt fra hendes fortid, dukker op på den anden side af tremmerne, hvilket får hende til at rykke til hans farlige og højsikrede afdeling.

Det er Sidse Babett Knudsens første danske filmrolle siden rollen som fynsk mafia-matriark i ‘Kød og blod’ fra 2020.

Det unge talent Sebastian Bull, der har gjort sig bemærket i ‘2 Døgn: Frit Land’, spiller den unge mand Mikkel.

Derudover pryder ‘Underverden II’-aktuelle Dar Salim rollelisten, hvor man også finder Jacob Lohmann, Marina Bouras, Olaf Johannesen, Siir Tilif og Rami Zayat.

‘Vogter’ forventes at få dansk biografpremiere 29. februar 2024

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af