Emily Ratajkowski langer ud efter mandsdomineret Hollywood: »I hader alle sammen kvinder«

Emily Ratajkowski langer ud efter mandsdomineret Hollywood: »I hader alle sammen kvinder«
Emily Ratajkowski. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Emily Ratajkowski har trukket stikket på Hollywood.

Det fortæller hun i et interview med The Los Angeles Times, hvor hun forklarer, at hun valgte at trække sig fra filmbranchen, fordi hun følte, at hun blev objektiviseret.

»Jeg følte ikke, at jeg var en kunstner, der optrådte, og at det var min udtryksform. Jeg følte mig som et stykke kød, som folk bedømte: ‘Har hun andet at byde på end hendes bryster?’«, siger Ratajkowski.

Ratajkowski fik sit gennembrud i ‘Gone Girl’ i 2014 og har siden medvirket i film som ‘I Feel Pretty’ og ‘Easy’. Hendes sidste audition, inden hun trak stikket på skuespillerkarrieren, var til Ruben Östlunds ‘Triangle of Sadness’ – en rolle, der i sidste ende gik til nu afdøde Charlbi Dean Kriek.

Ratajkowski fortæller, at hun i 2020 fyrede sine agenter og managere, som havde planer om at positionere hende som en »seriøs skuespiller« med en lang karriere foran sig.

»Jeg stolte ikke på dem. Jeg tænkte: ‘Jeg kan godt selv håndtere at tage imod telefonopkald. Jeg vil selv træffe beslutningerne. Ingen af jer vil mig det bedste. Og I hader alle sammen kvinder’«.

Ratajkowski har tidligere kritiseret patriarkatet i Hollywood i hendes selvbiografi – blandt andet i forbindelse med hendes eksmand, produceren Sebastian Bear-McClard, der i øjeblikket er under anklage for overgreb på mindreårige.

Til Los Angeles Times siger hun: »Måske er det derfor, at jeg ikke rigtig er interesseret i mænds synspunkter. For de var løgnagtige. Og jeg mener ikke utroskab. Det er en fucked up verden. Hollywood er fucked up. Det ser sort ud«.

Hun tilføjer, at hun også frygter for sin kommende skilsmissesag mod Bear-McClard, fordi hun mener, at retssystemet er sexistisk:

»Vi ved alle sammen, at retssystemet er utroligt sexistisk. Jeg er bange. Jeg erfarer, at kvinder, der siger deres mening, ofte ikke får forældremyndighed. Verden er brutal over for kvinder, ligegyldigt hvordan de ser ud«.

Hun nævner blandt andet Sydney Sweeney som eksempel på sin pointe:

»Jeg hader tanken om, at fordi Sydney Sweeney deler sexede billeder og har en bikini-kollektion, så gør hun skade på kvinder. Kan vi lade være med at bebrejde Sydney Sweeney? Eller den kvinde, der havde en affære med Adam Levine (fra Maroon 5, red.), som alle blev sure på i stedet for på ham? Nu hvor magtbalancen i verden ændrer sig, hvorfor bliver vi så stadig ved med at lægge pres på kvinder?«.

Ratajkowski siger, at hun føler sig lettet over selv at være i kontrol over sin situation i dag, blandt andet efter sin skilsmisse og bruddet med sine Hollywood-agenter:

»Det føles smukt. Som om jeg har fået en vækkelse. Det er som arketypen om Pygmalion, den klassiske historie om mannequin-dukken eller statuen, der vækkes til live. Noget, der er blevet skabt i mandens perfekte billede, men som får sit eget liv. Jeg føler, at jeg er ved at blive mig selv. Jeg er i stand til at udtrykke det, jeg vil. Det føles som om, det lige er begyndt: Mit liv som skaber i stedet for som muse«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af