Joaquin Phoenix’ venner må ikke se hans film

Joaquin Phoenix’ venner må ikke se hans film
Joaquin Phoenix i 'Joker'. (Foto: PR)

Hvis man er så heldig at være venner med Joaquin Phoenix, skal man ikke føle sig tvunget til at gå ind at se ham på det store lærred. Hvis man gør, er han i hvert fald ikke interesseret i at høre om det.

Det fortæller den ‘Beau Is Afraid’-aktuelle stjerne som gæst i The A24 Podcast, hvor han taler med filmens instruktør, Ari Aster, om helst at være fri for venners anmeldelser. Han inviterede derfor ikke en eneste til filmens premiere, selvom han fik 10 billetter.

»Jeg har haft én ven, som har set filmen, og de skrev, ‘Jeg havde det vildt sjovt’. Jeg ved ikke, hvad det betyder«, fortæller han om, at det tit er kryptiske reaktioner, man får.

»Min præference er, at folk ikke ser noget, jeg er med i, bare fordi jeg ikke ønsker at gå igennem det forløb. Det er det værste ved at gå til en visning. Bagefter – folk kommer op til en, og de bliver nødt til at sige noget. Det er altid ubehageligt«, uddyber Phoenix.

Den 48-årige Hollywood-stjerne er kendt for sin ekstremt dedikerede tilgang til sit arbejde, og det kan man også mærke på hans mistroiske tilgang til sine bekendtes komplimenter:

»Hvis nogen giver et kompliment om noget, er min impuls at sige, ‘Nævn fem andre præstationer, som du synes er virkelig gode – eller film«, forklarer Phoenix i podcasten.

Faktisk går han så vidt som at give en direkte opfordring til sine venner:

»Vær sød ikke at fortælle mig om det, hvis du går ind og ser den«.

Den indstilling deler instruktør Ari Aster, der tidligere har haft stor succes med ‘Midsommar’ og ‘Hereditary’.

»Jeg oplever, at når folk fortæller mig, de ikke kunne lide noget, jeg lavede, så bliver jeg besat af dem, og den næste ting jeg laver, der prøver jeg at tilfredsstille dem«, fortæller Aster i The A24 Podcast.

I ‘Beau Is Afraid’ spiller Phoenix en psykisk syg mand, der tvinges ud på en voldsom rejse i sit eget sind, da han skal besøge sin manipulerende mor.

Filmen har delt vandene i de internationale medier, og Soundvenues anmelder Jakob Freudendal kalder den »ulidelig« i sin tostjernede anmeldelse.

‘Beau Is Afraid’ har biografpremiere i dag.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af