»CE-Bro«-galskaben i ‘Succession’s sjette afsnit var genialt tåkrummende og sørgelig

Fra Kylie Jenner-referencer til Nazi-tweets, techmani og en hjerteskærende mikropik havde ‘Living+’ alt, hvad man kan ønske sig af et ‘Succession’-afsnit.
»CE-Bro«-galskaben i ‘Succession’s sjette afsnit var genialt tåkrummende og sørgelig
'Succession' sæson fire afsnit seks: 'Living+'. (Foto: HBO Max)

Ugens business deal 

I det fremragende anslag til ugens afsnit er verdens dårligste idé blevet gravet op fra Waystar Royco-skraldespanden, og Logan Roy er vækket faretruende til live.

I et gammelt lanceringsklip har den nu afdøde mogul svært ved at mønstre tilstrækkelig begejstring over konceptet »Living+«, der på uransagelig vis vil sælge krydstogter på land.

Kendall øjner dog chancen for at ryste Matsson af sig og får hurtigt ideen forvandlet til et tech-lufkastel, der skal pitches under firmaets enorme Los Angeles-event. Med lovning om evigt liv og uvirkelig vækst.

Ældstesønnen kaster sig ud i en megaloman gestaltning af sin indre Theranos-svindlende Elizabeth Holmes, men meningerne om pointen med Living+ er delte. Især når det kommer til at fordoble indtjeningen, som Kendall fifler tallene til at vise.

Ifølge ham skal projektet »warehouse the elderly and keep them drunk on content while we suck them dollar-dry«. Shivs bullshit-frie sandsigerske kalder det »prison camps for granny«. 

Roman skal mødes med chefen for Waystars filmselskab, som han ender med at fyre. Det falder ikke i god jord hos Gerri, som han også ender med et fyre (for anden gang i denne sæson). Romans destruktive sorgtogt føles som at se på et uendeligt bungeejump på vej mod afgrunden. 

Det er ikke nødvendigvis let at forstå finten bag fusionen af streamingunderholdning, tech og ældreboliger (»we’re talking integrated everyday character IP life enhancement«, hvad end det så betyder). Det er dog ikke desto mindre en fantastisk bizar oplevelse at se, hvordan det semi-fælles projekt får Kendall og Roman til at fremstå som to små drenge, der forsøger at genoplive deres far med tankens kraft, siddende i en hemmelig hule. 

Hvis man nogensinde har undret sig over virkelighedens techchefers bevæggrunde bag diverse latterlige beslutninger, offentlige fuckups og tweets, er det et herligt meningsløst ikke-svar at se Kendall og Roman solodrible stupidt rundt i hver deres papkasse af fikse ideer. 

»Noboby minds a genious acting weird«, som Gerri (aka Shivs gudmor!) så rigtigt siger det. Om Lukas Mattson. 

Ugens bidemærker  

Det føles som virkelighedens ‘Severance’, når det viser sig, at Shiv booker et mødelokale i 20 minutter for at få grædt ud. En meget firkantet form for sorgbearbejdelse, men trods alt sorgbearbejdelse, der gør, at hun ulig sine brødre ikke dulmer sorgen med falske skyer og afstumpede fyringsanfald. 

Shiv og Mattson flirter (forretning eller fornøjelse?) fra hver deres privatfly, og Skarsgård marcherer henrivende over landingsbanen i bare fødder. 

Privatfly-affæren er muligvis en reference til virkelighedens Kylie Jenner, der engang kontroversielt postede »Do you wanna take mine or yours?« som tekst til et billede af sit eget og Travis Scotts privatfly, der stod parkeret side om side. 

Selvom den gravide dobbeltspiller Shiv muligvis er fornuftens stemme i Waystar Royco, udlever hun i stedet sine småsyge vaner i forholdet til Tom, som hun udfordrer til et spil »bitey«. Således smøgede parret ærmerne op og bed hinanden i armene til skue for en hel cocktailfest. Senere bollede de.

Hvem kunne have drømt om et mere mageløst billede af et ægteskab, der er tippet giftigt fra opløsning til genforening?

Ugens præsentation

Verdens ulykkeligste nepo-baby, Kendall, fortsætter forrige afsnits blasfemiske hiphopfærd, da han går på scenen til Public Enemys aktivistiske ‘Harder Than You Think’ for at præsentere sin plan om … techoptimerede gammelmandsboliger.  

Den øverste CE-Bro kan muligvis bygge et hus på scenen, der når helt op i sine egne falske skyer (a la nogle han engang har set i Berlin), men det bringer ikke Logan tilbage. 

Eller gør det? Vi er næsten op på ‘L. to the O.G.’-rappens niveau af tåkrummende kærlighed, da mikro-Kendall fra sit legehus på scenen kommunikerer med kæmpe-Logan på skærmen. Alene i sin specialfremstillede pilotjakke – ghostet af sin wingman Roman.

Udtrykket i hans øjne, da han teaser for at have opfundet evigt liv, gør i hvert fald, at man ønsker sig, at scenen fortsatte for evigt. 

Ugens citat

Der er citat-tikamp i denne uges vanvittigt velformulerede afsnit. 

»Big Shoes. Big hat. Big nervous breakdown«. Sådan beskriver Roman Kendalls indledende poetry slam-hikke om at udfylde farens sko. 

»Don’t talk to the teleprompter, you amateur«, siger Tom om Kendalls rustne start. Og det var manden, der aldrig har lavet en god præsentation i sit liv. 

Den mest kiksede diktator-newspeak må være Kendalls ‘nej til at sige nej-regel’: »Yes, Kendall. Thank you, Kendall. For the cool new rule«. 

Mest Shakespeare’sk er Gerris fyringscomeback til Roman, en svag monark på vej ud: »A weak monarch in a dangerous interregnum«. 

Oven i Shivs fangelejr-kommentar er der dobbelt op på nazisme, da Matsson tweeter »Doderick macht frei« med Hitler-reference til Waystar Royco-maskotten, Greg var klædt ud som i første afsnit. 

Få ting er så udtalt morsomme, som når Greg hævder sig over for nogen, som han gør over klipperummets »Mr. Snippy Snip«. Da det redigerede gravrøveri rammer skærmen, bifalder han sit eget arbejde med: »That’s really well edited«. Og så er der robotstemmen.

Tom balancerede endnu engang drilsk mellem at være verdens største mappedyriske Oprah-parodi – »You’re an ATN-salesman« – og en form for Jane Austensk-antihelt der undskylder sit valg af Logan over Shiv med, hvor meget han elsker sin karriere, sine penge og sine ure: »If you think that is shallow, why don’t you throw out all of your stuff for love?«. 

Roman opsummerer følelsen af at se Kendalls præsentation, selvom det slet ikke er det, han taler om: »If I cringe any harder, I might become a fossil«. 

Dog må vinderen være den meget 2023-agtigt A.I.-redigerede Logan, der siger: »I’m convinced that Roman Roy has a micro dick, and always gets it wrong«. Igen og igen, mens sønnen går i stykker indeni. Tænk at en sætning med ordet minipik kunne give kuldegysninger. 

Ugens bundlinje 

‘Living+’ gik fantastisk tæt på samtlige af sine tre Roy-MVP’s. Fra Shivs Mattson-flirt, skemalagte sorg og bidekonkurrence til Romans apatiske fyringer og ensomme exit-loop med farens stemme, der fornærmede hans mikropik.

Ligesom forrige sæsons megalomane undfangelsesfødselsdag var det intet mindre end vidunderligt at se Kendall nå maniske højder, blot for efterfølgende at smuldre sammen i havet oven på en sjælden sejr.

Dette »dangerous interregnum« er ekstremt underholdende, men hvor længe fortsætter det? Skal Logan ikke snart begraves?

‘Succession’ kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af