Christopher Nolan blev »blæst bagover« af Cillian Murphy i ‘Oppenheimer’

Christopher Nolan blev »blæst bagover« af Cillian Murphy i ‘Oppenheimer’
Cillian Murphy i Christopher Nolans 'Oppenheimer'. (Foto: PR)

Cillian Murphy fik sit store ønske opfyldt, da han blev tilbudt at spille den titulære hovedrolle i Christopher Nolans kommende atombombefilm ‘Oppenheimer’, om faderen til klodens mest drabelige våben.

Murphy og Nolan har samarbejdet på intet mindre end seks projekter, men den sprængfarlige storfilm bliver altså første gang, at den 46-årige irer tager førersædet. Og det i en rolle af så stor kompleksitet.

Men hvis der er en skuespiller, som kunne klare opgaven, så var det Cillian Murphy. Det fortæller Christopher Nolan i et nyt interview med magasinet Total Film.

»I al sandhed, findes der bare ikke mange skuespillere, hvor man ved første møde kan sige, ‘Ja, vi skal være den her fyr i tre timer’«, siger Nolan og fortsætter:

»Du stiller et krav til en skuespiller, som kun meget få skuespillere i filmhistorien kan leve op til. Jeg vil sige, at selv med den tillid jeg har til ham, overraskede han mig på sættet hver dag. Og da vi kom ind i redigeringsrummet og satte præstationen sammen og så sandheden i det, blev jeg fuldstændig blæst bagover«.

Ved samme lejlighed uddybede Nolan karakterens kompleksitet samt sin fascination med tvetydige og enigmatiske personligheder:

»Af alle karakterer, jeg har arbejdet med, er Oppenheimer uden tvivl den mest tvetydige og paradoksale. Det siger meget, når man tænker på, at jeg har lavet tre Batman-film«.

Her kom Cillian Murphy også med et indspark om sin tilgang til at legemliggøre Joshua Oppenheimer som karakter:

»Jeg tror, at jeg havde et slags Wikipedia-niveau af viden om Oppenheimer, ligesom de fleste mennesker. Så var det altså… Nå, det var egentlig bare at starte fra bunden. Chris guidede mig igennem det. Du kan kun gøre det én bid ad gangen. Du skal gå langsomt frem. Og heldigvis havde vi tid«.

Murphy får selskab af et utroligt stjernespækket cast, når ‘Oppenheimer’ får premiere 20. juli.

Også på rollelisten er blandt andre Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Kenneth Branagh, Alden Ehrenreich, Jack Quaid og Matthew Modine.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af