Cillian Murphy var »desperat« efter en hovedrolle i en Christopher Nolan-film: »Det er et enormt ansvar«

Cillian Murphy var »desperat« efter en hovedrolle i en Christopher Nolan-film: »Det er et enormt ansvar«
Cillian Murphy i Christopher Nolans 'Oppenheimer'. (Foto: PR)

Cillian Murphy og Christopher Nolan har arbejdet sammen på intet mindre end seks film, men den stærkt imødesete ‘Oppenheimer’ markerer første gang, at Murphy indtager en hovedrolle hos Nolan.

I et nyligt interview med The Associated Press (via Variety) fortæller skuespilleren, at han var »desperat« efter at lande en hovedrolle hos Nolan, der altid har tilbudt ham biroller.

»Jeg har altid sagt til Chris, både offentligt og privat, at hvis jeg er ledig, og han vil have mig med i sin film, så står jeg klar. Jeg er ligeglad med rollens størrelse, men inderst inde var jeg alligevel desperat efter at spille en hovedrolle for ham«, forklarer Murphy.

Han fortæller også, at han fik rollen som atombombeskaberen J. Robert Oppenheimer uden at gå til traditionel casting.

»Han (Nolan, red.) er så underspillet og beskeden, så på hans egen engelske måde sagde han: ‘Hør her. Jeg har skrevet et manuskript. Det handler om Oppenheimer. Jeg vil gerne have dig som min Oppenheimer’«, siger Murphy og fortsætter:

»Det var en fantastisk dag. Vi har en forståelse, tillid og respekt over for hinanden, der går langt tilbage. Det føltes som det rette tidspunkt for mig at påtage et større ansvar. Det viste sig at være et enormt ansvar«.

Murphy fortæller videre, at det var svært at få greb om Oppenheimer, der var fuld af kompleksiteter og selvmodsigelser, samtidig med at han var en ikonisk figur. Skuespilleren følte sig dog i helt trygge hænder hos Nolan:

»Han er en af de største instruktører nogensinde. Jeg følte mig sikker på at gå ind i det med Chris. Han har haft en dyb indflydelse på mit liv, både kreativt og professionelt. Han har tilbudt mig uhyre interessante roller, som alle har været meget udfordrende. Og jeg elsker at være på hans sets«.

Murphy får selskab af et utroligt stjernespækket cast, når ‘Oppenheimer’ får premiere 20. juli.

Også på rollelisten er blandt andre Robert Downey Jr., Matt Damon, Emiliy Blunt, Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Kenneth Branagh, Alden Ehrenreich, Jack Quaid og Matthew Modine.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af