Fransk stjerneinstruktør bekræfter, at hun overfaldt journalist

Fransk stjerneinstruktør bekræfter, at hun overfaldt journalist
Maïwenn. (Foto: Francois G. Durand/Getty Images)

I år åbner den franske instruktør og skuespiller Maïwenn le Bescos (kendt som Maïwenn) film ‘Jeanne du Barry’, der har Johnny Depp i hovedrollen, Cannes Film Festival.

Nu har den kontroversielle instruktør dog indrømmet, at hun overfaldt en kendt fransk journalist, hvilket er emnet for en igangværende retssag.

Indrømmelsen fandt sted under et interview i det franske talkshow ‘Quotidien’ (via Deadline), hvor instruktøren blev konfronteret med den sag, som medstifter og chefredaktør på nyhedssitet Mediapart Edwy Plenel har anlagt mod hende.

Ifølge franske medier beskriver søgsmålet, at Plenel spiste frokost med sin advokat på en restaurant i Paris, da Maïwenn greb fat i hans hår, trak hans hoved bagover og spyttede ham i ansigtet.

Vært på Quotidien Yann Barthes spurgte ind til episoden sidst i interviewet:

»Kan du bekræfte? Kan du sige mere?«.

»Kan jeg bekræfte, at jeg overfaldt ham, eller at jeg modtog en klage?«, svarede hun først og fulgte derefter op: »Jeg modtog ikke en klage. Jeg hørte om det i pressen«.

»Og angreb du ham?«, insisterede Barthes.

»Ja«, svarede instruktøren, men affejede det efterfølgende: »Godt forsøg, men det er ikke det rette tidspunkt for mig at snakke om det. Jeg vil snakke om det, når det er det rette tidspunkt. Jeg er meget nervøs for premieren på min film«.

Ud over at instruere ‘Jeanne du Barry’ spiller Maïwenn elskerinden til Johnny Depps Kong Louis XV (Ludvig den 15. af Frankrig), og hun tøvede ikke med at caste skuespilleren, der ikke har medvirket i en film de seneste tre år, hvor han har været involveret i to retssager med sin ekskone Amber Heard:

»Meget hurtigt sagde jeg: ‘Han tabte den første sag, han vandt den anden’. Det er én persons ord mod en andens. Jeg følte ikke, jeg havde retten til at dømme«.

Selvom de to spiller elskende i filmen, ville Maïwenn ikke fremstå som en groupie, da de mødtes første gang:

»Jeg fokuserede mine tanker fem minutter før mødet for at være sikker på, at jeg ikke gik ind med en groupie-mentalitet, men snarere en instruktørmentalitet – for virkelig at tjekke, om jeg kunne se ham i rollen«, sagde hun og fortsatte: »Jeg snakkede kun fransk … Han var fantastisk i filmen. Han var virkelig investeret. Han snakker rigtigt godt fransk og kender hele Frankrigs historie«.

Cannes-festivaldirektør Thierry Fremaux forsvarede valget af ‘Jeanne du Barry’ som åbningsfilm i Variety i april:

»Jeg ser ikke Maïwenns film som kontroversiel overhovedet. Hvis Johnny Depp var blevet udelukket fra at arbejde, havde det været noget andet, men det er ikke tilfældet. Vi ved kun én ting, det er retssystemet og han vandt retssagen. Men filmen handler ikke om Johnny Depp«, sagde han.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af