Internettet forudser ‘Succession’s vinder via navnet på 100 år gammel baseball-sensation

Internettet forudser ‘Succession’s vinder via navnet på 100 år gammel baseball-sensation
Tom og Greg i 'Succession' sæson 4. (Foto: HBO Max)

Hvad betyder et navn overhovedet?

Nogle gange kan det betyde alt. I hvert fald hvis du spørger en dedikeret gruppe af ‘Succession’-fans, der op til seriens finale prøver at regne ud, hvem der ender som chef for Waystar Royco. 

Bliver det Shioban – kniven »shiv« – der får overbevist Matsson om, at hun skal være amerikansk CEO og ekstremt fraværende mor for sit kommende barn? 

Bliver det Kendall, der endelig er blevet klar til at indtage chefpositionen og tanke GoJo-salget. Han har ventet siden seriens allerførste afsnit, hvor han begik hybris og var det forkerte sted på det forkerte tidspunkt – nemlig til sin fars fødselsdagsfest i stedet for på arbejdet, hvor der var brug for ham.

Der er også der en del, der (af ikke helt klare årsager) tror, Roman dør eller begår selvmord. Måske fordi Romulus, som romerriget må falde?  

Men når man kigger på den fanfiction-agtige aktivitet, der foregår steder som Reddit, TikTok og Twitter, er der et navn, som er klar sejrherre: Tom Wambsgans. 

Her er især en konspirationsteori dukket op, som er så mærkværdig, at man næsten håber den er sand. 

Ved et tilfælde var der nemlig en ‘Succession’-fan, Richard Ellenson, der ved et besøg på den amerikansk baseballs Hall of Fame i New York, faldt over en helt særlig spiller med et helt særligt navn – og en helt særlig historie. 

Nemlig baseball-spilleren Bill Wambsganss (med ekstra s), der i 1920 som den eneste i historien gennemførte et såkaldt »unassisted tripple play« for Cleveland og på egen hånd sendte tre modstandere ud af spillet.  

Det fik ham til at dele sin observation af navneslægtskabet med seriens Tom Wambsgans i en artikel på brugerblog-mediet Medium

Den baseball-inspirerede teori spekulerer altså i, at Tom sætter tre spillere til dørs i sidste ende (Kendall, Shiv og Roman) og selv indtager vinderpodiet. Og med tanke på, at en baseball-kamp var den helt store begivenhed i ‘Succession’s allerførste afsnit, er det måske ikke et helt absurd indspark, og det går igen i mange fan-teorier på Reddit.

Comment
by u/ratscabies13 from discussion Succession – Series Finale Predictions Megathread
in SuccessionTV

Den formodede ophavsmand til spekulationerne, grubler også selv i artiklen over, hvor sært sammentræffet mellem de to navne er.

»Hvordan kunne Jesse Armstrong, denne Emmy Award-vindende, Oscar-nominerede, Shakespearsk anlagte mand, født i Shropshire i England, have kendt dette faktum? Jeg aner det ikke. Men jeg har tænkt mig at tro på, at han gjorde. For er det her ikke, hvordan kosmosset burde overgive sig til os? Go – Tom – Wambsgans!«, skriver han i Medium-artiklen. 

Navnemediet Nameberry hælder også vand på møllen for den navnebaserede teori, hvor man også kan blive klogere på, hvordan Wambsgans kommer fra både »gås« og »livmoder«. 

Da tredje sæson af ‘Succession’s finale landede, løb myten om Kejser Nero og slavedrengen Sporus med en hel del opmærksomhed, fordi Tom kørte sig selv i stilling som leder og tog Greg med sig som sin hengivne hjælper med ordene »What do you say Sporus?«. Det satte også gang i heftig TikTok-shipping af dem som par.  

Det er dog i forbindelse med afslutningen også værd at bemærke en anden del af historien om Nero. Nemlig, at Neros gravide kone Sabina døde – i følge nogle kilder af komplikationer fra sin graviditet, mens andre mener, at Nero sparkede hende til døde.

Derfor er det i hvert fald tilladt at spekulere over, om gravide Shiv Roy overlever. Måske dør fysisk eller blot i magtspillet? Hvis der er en ting denne sæson har bevist er det, at Tom og Shivs forhold godt kunne blive endnu mere ondsindet, men også at det ikke er til at forudse, hvad de finder på i relation til hinaden. 

Hvem ved, det kan også være, at Kerry, bedre kendt som »Chuckles the Clown«, i virkeligheden er hemmeligt gravid med en Logan-arving, en teori der også har rumsteret. Der er rigeligt skøre mulighed at vælge imellem.

Vi får svaret, når seriens allersidste afsnit lander på HBO Max mandag 29. maj. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af