Quentin Tarantino annoncerer, at ‘Once Upon a Time in Hollywood’-stjernen Rick Dalton er gået bort

Quentin Tarantino annoncerer, at ‘Once Upon a Time in Hollywood’-stjernen Rick Dalton er gået bort
Leonardo DiCaprio i 'Once Upon a Time in Hollywood'. (Foto: PR)

Quentin Tarantino er kendt for at sammensmelte fiktion og virkelighed med sin kontrafaktiske historiefortælling i blandt andet ‘Inglourious Basterds’ og ‘Django Unchained’.

Nu har instruktøren taget sin fascination af at omskrive historien skridtet videre.

I et tweet fra hans filmpodcast ‘The Video Archives’ har han annonceret, at skuespilleren Rick Dalton er gået bort i en alder af 90 år.

Rick Dalton er som bekendt den karakter, Leonardo DiCaprio spiller i Tarantinos seneste film ‘Once Upon a Time in Hollywood‘, der var en hyldest til det herrens år 1969 i Hollywood, hvor New Hollywood-bevægelsen var godt undervejs i den amerikanske filmby.

‘The Video Archives’ skriver i samme ombæring, at deres næste afsnit vil være en hyldest til Dalton, som vil tage lytterne gennem nogle af Daltons mest ikoniske roller.

Tarantino fortalte allerede i 2021 i podcasten ‘The Q&A With Jeff Goldsmith’, at han havde skrevet en hel bog om Daltons karriere:

»Den er skrevet, som hvis Rick var en virkelig person. Den er skrevet i samme stil som bøger á la ‘The Films of Charles Bronson’ og ‘The Films of Anthony Quinn’ med en synopsis til hver film og nogle udvalgte kritikercitater fra perioden. Bogen gennemgår hver eneste af Ricks film frem til slutningen af hans karriere i 1988 samt hver af hans tv-episoder«, fortalte Tarantino.

På en måde virker det som en perfekt forlængelse af den retning, Tarantinos karriere har taget i de seneste år. Udover podcasten ‘The Video Archives’, hvor han folder sig ud som kritiker, har han også skrevet den roste bog ‘Cinema Speculation’ om netop New Hollywood.

Han arbejder desuden på sin sidste film, der bygger videre på Tarantinos berygtede besættelse med filmmediet. Arbejdstitlen er ‘The Movie Critic’ og rygtet på gaden er, at filmen vil genfortolke en række ikoniske film fra 1970’erne. Det har Paul Schrader for nyligt fortalt i et interview med Indiewire.

Det vides endnu ikke, hvornår ‘The Movie Critic’ får premiere. Manuskriptet er efter sigende skrevet færdigt, og Tarantino har tidligere sagt, at han håber at kunne begynde optagelserne til efteråret.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af