Er Ryan Gosling for gammel til at spille Ken? Hans modsvar til ‘Barbie’-kritikere er genialt

Er Ryan Gosling for gammel til at spille Ken? Hans modsvar til ‘Barbie’-kritikere er genialt

Der har været stor hype omkring Greta Gerwigs ‘Barbie’-film, siden de første billeder af Margot Robbie og Ryan Gosling som Barbie og Ken landede.

Alligevel har der, som det efterhånden er vanen tro med film, der befinder sig i det nostalgiske felt, blevet hældt lidt malurt i bægeret.

For selvom langt de fleste synes de to hovedrolleindehavere er plastic fantastic, opstod der i kølvandet på den første af filmens trailere en diskussion på sociale medier om, hvorvidt Ryan Gosling var for gammel til rollen som Ken. Det førte blandt andet til hashtagget #NotMyKen.

Det har skuespilleren dog ikke meget til overs for i et nyt interview med GQ, hvor han forholder sig til kritikken.

»Jeg vil sige, du ved, hvis folk ikke vil lege med min Ken, er der mange andre Ken’er at lege med«.

I filmens første trailer var Gosling den primære Ken, der render i hælene på Barbie, mens Barbie Land dog også er fuld af mange andre Ken-dukker. De bliver spillet af alle fra ‘Sex Education’s Ncuti Gatwa til wrestler John Cena. Michael Cera spiller Kens ven Allan, der er baseret på en rigtig dukke.

»Det er sjovt med den her ‘grib fat om dine perler’-ide om #notmyken. Altså har du nogensinde tænkt over Ken før det her?«, fortæller skuespilleren. For hele Goslings mission med rollen er at indfange Kens overflødighed.

Ifølge ham er hele Kens komiske tragedie, at alle er ligeglade med ham. At hans jobbeskrivelse er »strand«, og at det er Barbies hus og Barbies verden.

»Og det havde alle det fint med, at han havde et job, som ikke er noget. Men pludselig er det ligesom, ‘Nej, vi har altid gået op i Ken’. Nej, I har ikke. Det gjorde I aldrig. I gik aldrig op i ham. Barbie gad aldrig fucke med Ken. Det er hele pointen«, fortæller han og fortsætter:

»Hvis du nogensinde virkelig gik op i Ken, ville du vide, at ingen går op i Ken. Så dit hykleri bliver udstillet. Det er derfor, hans historie må fortælles«.

Gosling har tidligere fortalt som gæst i Late Night With Jimmy Fallon, at det var den følelse, der fik ham til at takke ja til rollen. Hvor underkendt Ken er, forstod han nemlig for alvor, da han så sine døtres legetøjsdukker i haven, mens filmens castingproces var i gang.

»Jeg går ud i baghaven, og ved du, hvor jeg fandt Ken, Jimmy? Med hovedet nedad i mudderet ved siden af en mast citron«, fortalte han.

Det fik ham til at takke ja til rollen, og han fotograferede situationen og sendte billedet til Gerwig med teksten: »Jeg skal være din Ken, for denne historie må fortælles«.

‘Barbie’ får biografpremiere 20. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af