Mod alle odds viser ’XO, Kitty’ teenagekærligheden, som den virkelig er

Netflix’ spinoffserie af ’To All the Boys I’ve Loved Before’ skamrider klicheerne – indtil den chokerer ved at gøre konsekvent op med ideen om den eneste ene.
Mod alle odds viser ’XO, Kitty’ teenagekærligheden, som den virkelig er
'XO, Kitty'. (Foto: Netflix)

(Spoiler alert: Læs først, når du har set ’XO, Kitty’ til ende).

Enemies to lovers, et falskt forhold, forbudt kærlighed og et trekantsdrama.

Spinoffserien af Netflix-hittet ’To All the Boys I’ve Loved Before’, den ligeledes populære ‘XO, Kitty’, er en mosaik af romantiske troper.

Men alligevel kan serien én ting, som meget få serier i samme genre kan: Den overrasker.

Serien begynder en helt almindelig dag i Portland, hvor hovedpersonen Kitty – en notorisk matchmaker, som endnu ikke selv har haft sit første kys – facetimer sin langdistancekæreste, Dae.

Parret har datet i fire år uden at se hinanden, så da Kitty tilfældigt opdager, at hendes afdøde mor har gået på samme skole som Dae, Korean International School of Seoul (med den belejlige forkortelse ‘KISS’), beslutter hun at tage til Seoul for at overraske ham.

Får Kitty så sit første kys på KISS?

‘XO, Kitty’. (Foto: Netflix)

Nej, ikke umiddelbart. For som den velbevandrede seer af romantiske dramaer måske havde gættet, er det sjældent en god ide at dukke uanmeldt op på sin langdistancekærestes skole. Det viser sig nemlig, at Dae har en anden kæreste i Seoul, den smukke og rige datter af en kendt forretningsmand, Yuri.

Men bare rolig, det er blot et falskt forhold. Yuri er i virkeligheden queer, men må holde sin seksualitet skjult af hensyn til sin fars omdømme, og Dae er selvfølgelig forelsket i Kitty.

Et opgør med den eneste ene

Det lyder som starten på enhver arketypisk teenage-romcom, men hæng i!

For selvom ’XO, Kitty’ er en hypercute teenagebasker, tager den en pludselig og uforudsigelig drejning, da Kitty vurderer, at hun – uagtet om Dae og Yuris forhold er ægte eller ej – ikke skal nyde noget af at være kærester med én, der lyver over for hende.

Og herefter kaster hun sig med ungdommens hovmod hovedkulds ud i den ene forelskelse efter den anden.

Serien bliver på den måde et befriende opgør med ideen om den eneste ene. I stedet for en storslået og altomvæltende kærlighedshistorie får vi en hovedperson, som er høj på hormoner og shuffler rundt mellem forskellige forelskelser.

‘XO, Kitty’. (Foto: Netflix)

Heriblandt hendes største fjende, Min Ho, som pludselig falder pladask for Kitty, og Daes falske kæreste, Yuri, som Kitty bliver forelsket i efter en særligt spicy drøm.

Netop fordi serien grundlæggende er bygget op omkring romantiske klichéer, føles det så overrumplende, når den afviger fra dem. Hvilket den gør. Ofte.

Frisk og i øjenhøjde

Jeg var oprigtigt chokeret over det sapfiske plottwist, da Kitty pludselig opdager, at hun er forelsket i Yuri, og mindst lige så oprigtigt overrasket, da det ikke bliver til noget. Og da Kitty til sidst i serien står alene i lufthavnen (et scenarie, vi naturligvis kender fra utallige romantiske dramaer), forventer man, at der kommer nogen løbende efter hende og tvinger hende til at blive. Men det sker ikke.

I stedet sidder Min Ho i flyet og venter på hende … tror man. I virkeligheden skal han bare til Los Angeles.

’XO, Kitty’ et er portræt af teenagekærligheden, som den i virkeligheden ser ud: flyvsk og forvirrende. Og selvom serien til tider er offer sit eget rodekasseplot (den har eksempelvis et vanvittigt om end underholdende B-plot, hvor Kitty løber rundt i Seoul som en anden Louise Wolff fra ’Sporløs’ og leder efter sin forsvundne storebror), så føles den frisk og i øjenhøjde.

Den bruger klichéerne til sin fordel og fremstår hjertelet uden at være ubegavet. En pærevælling, der smager overraskende godt, når først man har overgivet sig.

’XO, Kitty’ kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af