The Weeknd kommenterer de virale sexscener fra ‘The Idol’: »Fyren er en idiot«

The Weeknd kommenterer de virale sexscener fra ‘The Idol’: »Fyren er en idiot«
'The Idol'. (Foto: HBO)

Internettet har ikke været synderligt imponeret over The Weeknds akavede, mareridtsinducerende dirty talk i den meget omtalte HBO Max-serie ‘The Idol’.

Nu fortæller The Weeknd – med det borgerlige navn Abel Tesfaye – dog, at det i høj grad er meningen, at sexscenerne skal være cringe. Det fremgår af et interview med magasinet GQ.

»Der er intet sexet over det. Når vi bruger ‘Basic Instinct’ som reference, trækker vi på Paul Verhoeven – kongen af 90’er-satirethrilleren. Ja, der er sexede øjeblikke i hans film, men der er også øjeblikke, der er utroligt cheesy og morsomme«, siger Tesfaye og fortsætter:

»Men når man ser de scener, føler man noget, uanset om det er ubehag, klamhed eller pinlighed på vegne af karaktererne. Til sammen giver alle de følelser et indtryk af, at denne fyr (Tesfayes karakter Tedros, red.) er ude, hvor han ikke kan bunde«.

Tesfaye fortæller videre, at det er meningen, at Tedros skal fremstå som en psykopat, som publikum ikke bør identificere sig med:

»Når man ser på ham, bliver det tydeligt, at Jocelyn er den største gevinst, han nogensinde har haft. Det er tydeligt, at han tænker, om han er ude, hvor han ikke kan bunde, når han besøger hendes hus. ‘Det kan blive mit største job nogensinde’«, siger Tesfaye og fortsætter:

»Selv sexen er så fråseriagtig særligt i andet afsnit. Fråseri er det eneste ord, jeg kan komme i tanke om, der beskriver det. Han kan ikke tro, at han er der. Han virker som sådan en taber. De øjeblikke er den menneskelighed, man finder i en psykopat. Det er sprækken i hans rustning«.

Han fortæller videre, at Tedros’ udseende også er et forsøg på at afmystificere karakteren:

»Det er alt sammen bevidst for at gøre det hele mere camp. Virkeligheden er, at der ikke er noget mystisk eller hypnotiserende ved ham. Det gjorde vi tydeligt med hans udseende, hans tøj, hans hår: Fyren er en idiot. Han er afskyelig, en psykopat – hvorfor pakke det ind? Men han er på en eller anden måde nyttig for Jocelyn, og det er uheldigt, og vi hader at se det«.

Tesfaye fortæller videre, at han faktisk til at starte med var modvillig over at indtage rollen, der markerer hans første markante skuespilpræstation.

»Jeg skrev ham ikke med mig selv i tankerne. Det er sandheden. Men som årene gik fik Sam Levinson overtalt mig, og han havde nogle virkelig fantastiske ideer til serien. Det kom så vidt, at den eneste måde, jeg kunne spille rollen på, var ved at skabe noget helt anderledes fra mig selv, og distancere mig selv fra karakteren. Jeg ville sikre, at han overhovedet ikke lignede mig, ikke spillede som mig. Han skulle være en fuldkommen anderledes person«.

Spørgsmålet er, om Abel Tesfaye er godt i gang med at underminere sin The Weeknd-persona med rollen som Tedros. Det mener Soundvenues musikredaktør Kristian Karl i hvert fald.

‘The Idol’ kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af