Wes Anderson »sletter øjeblikkeligt«, når folk sender ham TikTok-efterligninger af hans stil

Wes Anderson »sletter øjeblikkeligt«, når folk sender ham TikTok-efterligninger af hans stil
Wes Anderson. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Udover den biografaktuelle ‘Asteroid City’ har filminstruktør Wes Andersons navn været at finde overalt på sociale medier de sidste par måneder.

Den texanske quirkkonge, der har haft succes med film som ‘The Grand Budapest Hotel’ og ‘The Royal Tenenbaums’, er nemlig på paradoksal vis blevet et TikTok-fænomen. Det er dog ikke noget, filmskaberen interesserer sig den mindste smule for. Det fortæller Wes Anderson i interview med The Times (via Indiewire).

»Jeg er rigtig god til at beskytte mig selv fra den slags«, fortæller instruktøren.

Anderson uddyber, at han ikke ønsker at se, hvordan folk efterligner hans stil, da han er bange for, hvordan det påvirker hans syn på sin egen æstetik:

»Hvis nogen sender mig noget af den slags, så sletter jeg det øjeblikkeligt og siger, ‘Please, undskyld, men send mig ikke ting, hvor folk efterligner mig’. For jeg har ikke lyst til at se på det og tænke, ‘Er det sådan jeg gør? Er det, dét jeg mener?’. Jeg vil ikke se for meget af, hvad en anden tænker om, hvad jeg forsøger at være for, gud skal vide, så kunne jeg begynde at gøre netop det«.

TikTok-trenden, der er gået viral under devisen »You better not act like you’re in a Wes Anderson Film«, består af videoer, hvor folk typisk iscenesætter deres egne liv, som var det en af Anderson-film. Finten består i at efterligne hans symmetriske kompositioner, kikkert-imiterende skud, spøjse pans og et skarpt farveunivers. Mens nogle af kreationerne emmer af instruktørens særegne stil er andre mindre heldige efterligninger.

Du kan se videon, der startede trenden her:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@avawillyums With a good imagination, everything is symmetrical. Let a girl day dream! #wesanderson ♬ Obituary – Alexandre Desplat

Derudover er der også gået sport i AI-skabte versioner, hvor der genereres falske trailere af, hvordan det ville se ud, hvis filmskaberen eksempelvis lavede en ‘Star Wars’-film.

Andersons ellevte film ‘Asteroid City’ kan ses i biografen og fik fem stjerner af Soundvenues anmelder Karoline Balstrøm, der kaldte den »indbegrebet af meta-guf«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af