Kevin Spacey frifundet i ni anklager om seksuelle overgreb mod fire mænd: »Jeg er overvældet over udfaldet«

Kevin Spacey frifundet i ni anklager om seksuelle overgreb mod fire mænd: »Jeg er overvældet over udfaldet«
Kevin Spacey til premieren på 'Baby Driver' i London i 2017. (Foto: Tim P. Whitby/Getty Images for Sony Pictures)

I går aftes faldt der en afgørelse i retssagen mod Kevin Spacey i London.

Den skandaleramte Hollywood-stjerne blev frifundet i alle ni anklagemål om overgreb mod fire mænd. Det skriver en række medier, blandt andre Reuters og Variety.

Igennem den fire uger lange retssag har Spacey fastholdt sin uskyld. Anklagerne lød på, at han skulle have begået overgreb på fire mænd under sin tid som kunstnerisk leder af teatret Old Vic i London mellem 2004 og 2013.

Det var en tårevædet Kevin Spacey, der modtog afgørelsen, skriver Variety. Uden for domhuset talte Spacey til pressen for første gang, siden retssagen begyndte:

»Jeg forestiller mig, at mange af jer forstår, at der er en masse, jeg stadig skal bearbejde, efter det der skete i dag. Men jeg vil sige, at jeg er enormt taknemmelig over for juryen for at have taget sig tid til at undersøge alle beviserne og fakta grundigt, inden de traf deres beslutning. Jeg er overvældet over dagens udfald«.

De fire mænd i sagen er anonyme af juridiske årsager. Variety skriver, at det undervejs i retssagen blandt andet kom frem, at Spacey skulle have taget to af mændene på kønsdelene mod deres vilje og være kommet med aggressive seksuelle kommentarer.

Den tredje mand fremsatte den alvorligste anklage, der kunne føre til en livstidsdom. Han berettede, hvordan han i 2008 var faldet i søvn i Spaceys lejlighed. Da han var vågnet, skulle Spacey have været i gang med at udføre oralsex på ham. Spacey fastholdt i løbet af retssagen, at manden havde givet samtykke, og kunne ifølge Variety fremvise oplysninger, der modsagde anklagen.

Den fjerde anklage gik på, at Spacey skulle have forgrebet sig på en mand, der var endt til en fest i hans hus med nogle venner, efter at have mødt skuespilleren på en restaurant. Spacey skulle ifølge anklagen have kysset mandens hals og taget fat om hans kønsdel, mens han sagde »tag det roligt«.

Spacey benægtede, at der skulle være tale om overgreb, og beskrev selv situationen som et fordrukkent og klodset scoreforsøg, som han undskyldte for.

Det er anden gang, at Spacey er blevet frikendt for anklager om seksuelle overgreb. Sidste år blev han frifundet i en anden sag, hvor skuespilleren Anthony Rapp anklagede Spacey for både seksuelt overgreb, bevidst påførelse af emotionel skade og en såkaldt »battery charge«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af