Kevin Spacey er frifundet i sag om seksuelt overgreb

Kevin Spacey er frifundet i sag om seksuelt overgreb
Kevin Spacey til premieren på 'Baby Driver' i London i 2017. (Foto: Tim P. Whitby/Getty Images for Sony Pictures)

Der er faldet dom i sagen mod Kevin Spacey

I følge ‘Rent’-skuespiller og tidligere barnestjerne Anthony Rapp oplevede han som 14-årig i 1986 i forbindelse med en fest, at den da 26-årige Spacey løftede ham op på en seng og pressede ham ned med hele sin kropsvægt som en seksuel tilnærmelse. 

Skuespilleren var til at begynde med anklaget af Rapp for både seksuelt overgreb, bevidst påførelse af emotionel skade og en såkaldt »battery charge«, der i staten New York er defineret som »at gøre en anden person uden deres samtykke på en måde et fornuftigt menneske ville finde grænseoverskridende« (via Indiewire). 

De to første anklager blev dog droppet, og det var dermed kun spørgsmålet om, hvorvidt Spacey havde været fysisk grænseoverskridende overfor Rapp, retten skulle afgøre. 

Kevin Spacey blev dog torsdag frifundet i retten. Hermed slipper han for at betale sagens søgsmål på i alt 40 millioner dollars. 

Juryen voterede i kun 90 minutter. Herefter blev frifrindelsen begrundet med at der ikke var evidens for, at Spacey skulle have »rørt seksuelle eller intime dele af Mr. Rapp«, kunne mediet Vulture berette

Tidligere på ugen benægtede Spacey Anthony Rapps anklager mod ham. Derudover skulle Spaceys advokater i følge Indiewire have argumenteret for, at Rapp havde fabrikeret historien motiveret af misundelse over Spaceys karriere. 

I retten fortalte Spacey, at hans far var nynazist og white supremacist som del af hans vidneudtalelser. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af