Jessica Chastain og Oscar Isaacs venskab tog skade af udmagrende HBO-serie

Jessica Chastain og Oscar Isaacs venskab tog skade af udmagrende HBO-serie
Oscar Isaac og Jessica Chastain. (Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Jessica Chastain og Oscar Isaac har været tætte venner, siden de gik på dramaskolen Julliard i 00’erne.

At de kendte hinanden så indgående, var en fordel, da de skulle spille et hårdt prøvet ægtepar i HBO-serien ‘Scener fra et ægteskab’ fra 2021 – en serie, som Soundvenues anmelder beskrev som »et fem timer langt skænderi«.

Men at spille mand og kone på konstant kollisionskurs tærede også på skuespilstjernernes virkelige relation, fortæller Jessica Chastain i et interview med Vanity Fair, adspurgt om hendes følelsesmæssigt udmagrende roller påvirker hende personligt.

»Ja, men der er også meget glæde. Altså, ‘Scenes from a Marriage’ var virkelig hård. Og jeg elsker Oscar (Isaac, red.), men realiteten er, at vores venskab aldrig har været helt det samme. Vi skal nok blive ok, men efter det var jeg sådan, jeg har lige brug for et pusterum. Der var så meget Jeg elsker dig, jeg hader dig i den serie«.

Udsagnet er interessant, fordi skuespillere som regel taler om deres roller i forbindelse med premiererne, hvor de aldrig kunne drømme om at fortælle alt for ærligt om de virkelige udfordringer bag kulissen.

Ved premieren på ‘Scenes from a Marriage’ fortalte Chastain godt nok, at hun og Isaac kender hinanden så godt, at de også vidste, hvilke knapper de skulle trykke på i de scener, hvor ægteparret kolliderer, men det fremstod mere som en positiv ting i kunstens tjeneste.

Men med den nye udtalelse får vi et sjældent indblik i, hvordan et seriøst og komplekst arbejde med roller ikke nødvendigvis kan adskilles helt fra de personligheder, der indtager dem.

‘Scenes From a Marriage’ kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af