Lars von Trier vækker kontrovers med Instagram-opslag om krigen i Ukraine

Lars von Trier vækker kontrovers med Instagram-opslag om krigen i Ukraine
Lars von Trier selv i prologen til den oprindelige 'Riget'.

En af månedens store overraskelser i den danske filmandedam var, at ingen ringere end Lars von Trier er kommet på Instagram.

Den danske provocateur gik viralt med en video, hvor han søger en kæreste/muse. Og nu har han igen vakt opmærksomhed med endnu et opslag på sociale medier, denne gang med et noget andet budskab.

I forbindelse med den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyjs besøg til Danmark tidligere på ugen, hvor Mette Frederiksen lovede Ukraine 19 F-16-Fly, har Trier delt en udtalelse:

»Forresten: Til hr. Zelenskyj og hr. Putin og ikke mindst fru Frederiksen (der i går, som en kåd nyforelsket, poserede med smil fra mundvig til mundvig i cockpittet på en af vor tids uhyggeligste stykker dræbermaskineri): Russian lives matter also! Hilsen Lars«, skriver instruktøren i et opslag.

Det er ikke gået ubemærket hen, hverken i Ukraine eller i Rusland, hvor nyhedsmedier har skrevet om Triers bemærkning.

I kommentarfeltet på en række af hans andre opslag kan man se, at mange kritiserer hans forsvar for russiske liv. En bruger skriver: »’Nazi Lives matter too’ og ‘Terrosist Lives Matter Too’ er fremtidige opslag på denne profil«.

Det er som bekendt langt fra første gang, at Trier møder kontrovers for sine udtalelser. I 2011 blev han persona non grata i Cannes og efterforsket af det franske politi, da han ved en pressekonference på festivalen sagde, at han forstod Hitler.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af