Ridley Scott fortryder, at han ikke instruerede ‘Blade Runner 2049’

Ridley Scott fortryder, at han ikke instruerede ‘Blade Runner 2049’
'Blade Runner 2049'. (Foto: PR)

Ridley Scott er måske nok 85 år gammel, men han er mere produktiv end langt de fleste af hans Hollywood-kollegaer.

Det travle skema betyder også, at han har været tvunget til at vælge nogle projekter fra, blandt andet ‘Blade Runner 2049’, efterfølgeren til hans hovedværk ‘Blade Runner’ fra 1982 med Harrison Ford.

I et interview med Empire fortæller Scott, at han var tvunget til at vælge mellem sin ‘Alien’-prequel ‘Covenant’ og ‘Blade Runner 2049’ på grund af planlægningsudfordringer. Filmen gik i sidste ende til Denis Villeneuve. Og fravalget smerter Scott.

»Jeg burde ikke have været tvunget til at træffe det valg. Men det var jeg. Jeg burde have instrueret ‘Blade Runner 2’«, siger Scott ifølge Deadline.

‘Blade Runner 2049’ blev en stor kritisk succes og banede vejen for at Villeneuve kunne realisere sit passionsprojekt, ‘Dune’. ‘Covenant’ fik derimod en noget hårdere medfart af anmelderne og leverede heller ikke ved billetlugerne.

Scott får dog snart lov at genbesøge ‘Blade Runner’-universet som producer på Amazon-serien ‘Blade Runner 2099’, der udspiller sig 50 år efter handlingen i ‘2049’.

Han er også snart aktuel med storfilmen ‘Napoleon’, der genforener ham med Joaquin Phoenix 23 år efter ‘Gladiator’. Filmen er planlagt til premiere 23. november i år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af