Joaquin Phoenix leder episke slag i Ridley Scotts ‘Napoleon’ – se traileren

Joaquin Phoenix leder episke slag i Ridley Scotts ‘Napoleon’ – se traileren
Joaquin Phoenix i 'Napoleon'. (Foto: SF Studios)

Selvom Ridley Scott er 85 år gammel, holder instruktøren sig ikke tilbage. Således er to tidens mest ventede historiske dramaer på vej fra hans hånd.

Udover den stjernespækkede ‘Gladiator’-fortsættelse, der lader vente på sig til 2024, indtager Joaquin Phoenix nemlig rollen som den verdensberømte franske kejser og krigsherre i ‘Napoleon’.

Filmens første trailer er netop landet, hvor vi ser Bonaparte kravle opad i magthierarkiet, fyre kanoner afsted og erobrere fremmede egne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Som Napoleons store kærlighed Kejserinde Josephine ses Vanessa Kirby (‘The Crown’, ‘Pieces of a Woman’). Deres berømte såvel som forskruede forhold bliver også brugt som linse på Napoleons liv og aftryk, og i et klip kalder Josephine sin mand for »en lillebitte tyran«, der intet er uden hende.

Ridley Scott udtalte sidste år, at arbejdet med Joaquin Phoenix havde været så krævende og givende, at instruktøren omskrev filmen, så den passede med skuespillerens præstation og fortolkning af den historiske figur.

Før Ridley Scott har store auteurs som Stanley Kubrick forsøgt at forløse en film om Napoleon Bonaparte, der ofte bliver kaldt ‘den bedste film, som aldrig blev lavet’. Efter ham forsøgte Steven Spielberg at forvandle Kubricks planer til en miniserie i 2016, og tilbage i 2021 udtalte også Bond-instruktør Cary Fukunaga, at han ville bringe det til det store lærred.

‘Napoleon’ får biografpremiere 2. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af