Tre weekend-anbefalinger: Det er svært at se væk fra TV 2’s watercooler-konkurrence

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Det er svært at se væk fra TV 2’s watercooler-konkurrence
'Forræder'. (Foto: Lotta Lemche/ TV 2)

1. ‘Forræder’: Hypet kendis-varulv

B-kendisser, der spiller varulv på et gods i matchende dynejakker?

Jeg havde ikke høje forventninger til TV 2’s nye konkurrenceformat, da jeg stiftede bekendtskab med første afsnit.

Her nogle uger senere har programmet dog udviklet sig til watercooler-fænomen, som man helst skal være opdateret på for at kunne optræde i sociale sammenhænge.

Konceptet, der forud for den danske premiere har storhittet i Holland, er egentlig simpelt nok.

Tre udpegede forrædere i den brogede skare af deltagere (bestående af alt fra unge skuespillere og komikere, YouTubere, krimiforfattere, Mette Blomsterberg og allestedsnærværende livsstilsekspert Christian Grau) skal ‘myrde’ (sende folk hjem) uden at blive afsløret.

Derudover bliver der plads til mere eller mindre højspændte teambuilding-aktiviteter som at lægge puslespil og åbne kufferter i et tog, udfordre fobier og, nårh ja, blive begravet levende!

Det er svært at se væk. For de medvirkende går ind i spillet med liv og sjæl, og der viser sig at skjule sig manipulatoriske stortalenter bag selv den mest sobre celeb.

Kan ses på TV 2 Play.

‘Only Murders in the Building’. (Foto: Disney+)

2. Hyggekrimi feat. uimodståelig Meryl Streep

Der er få ting, der lyder mindre seje end ordet hyggekrimi. Men sådan en er ‘Only Murders in the Building’, som måske ikke ligefrem er verdens mest cool serie, men til gengæld er forrygende godt selskab.

Gennem to fantastiske sæsoner har vi kunnet følge seriens umage konstellation af Selena Gomez og komikerlegender Steve Martin og Martin Short, der bonder over et mord i deres fornemme lejlighedsbygning The Arconia og starter en true crime-podcast. Serien såvel som dens brede popularitet er sin egen boomer-millennial-kærlighedshistorie.

I sæson tre rykker podcasterne til de skrå brædder, hvor de får selskab af Meryl Streep i en uimodståelig rolle som en amatørskuespiller, der får sin store chance. Derudover har Paul Rudd en af sine dejligste roller længe som selvoptaget dario. Det bliver både morderisk og musikalsk.

Kan ses på Disney+.

Issa Rae i ‘Insecure’ (Foto: PR)

3. Se eller gense ‘Insecure’

Hvorfor ligger kendte HBO-serier pludselig på Netflix? Det kan du finde svar på her.

Men du kan også bare prise dig lykkelig, hvis Issa Raes fænomenale komedieserie ‘Insecure’ indtil nu har gemt sig bag den forkerte streaming-betalingsmur. For den både morsomme og ærlige serie kan nu ses på Netflix.

Gennem fem sæsoner griner, græder og knepper hovedpersonen Issa (spillet af Issa Rae selv) sig gennem en millennial-krise, som hun ikke er bleg for at spekulere over via rap og metagreb. Men ‘Insecure’ er samtidig et vigtigt og væsentligt indspark i serielandskabet, der fortæller underholdende og rørende om livet som sort kvinde i et Los Angeles med gentrificering og racisme, hvor venindeskabet er guld værd.

Hvis du er ved at være træt af niveauet i ‘Sex and the City’-spinoff ‘And Just Like That’ anno anden sæsonfinale, leverer ‘Insecure’ al den realness, du savner.

Kan ses på Netflix (well, og HBO Max).

Set det hele? Tjek vores weekend-anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af