‘Bastarden’ netop valgt som årets danske Oscar-kandidat

‘Bastarden’ netop valgt som årets danske Oscar-kandidat
Mads Mikkelsen i 'Bastarden'. (Foto: Henrik Ohsten)

Storfilmen ‘Bastarden’ med Mads Mikkelsen, krigsdramaet ‘Når befrielsen kommer’ med Pilou Asbæk og Lea Globs kunstnerdokumentar ‘Apolonia, Apolonia’.

Det var de tre film, den danske Oscar-komité skulle vælge imellem, da de her til morgen skulle finde årets danske kandidat til Oscar-prisen for Bedste Internationale Film.

Og valget faldt – helt som ventet – på Nikolaj Arcels ‘Bastarden’, som man kan se allerede i aften, hvor Soundvenue holder forpremiere på filmen med skuespillerbesøg.

‘Bastarden’ har allerede gjort sig flot internationalt bemærket med udtagelser til alle efterårets tre vigtigste festivaler for positionering i Oscar-kapløbet, nemlig Venedig, Toronto og Telluride.

Og de udenlandske anmeldere har blandt andet haft lutter lovord til overs for Mads Mikkelsens præstation som den fattige, opadstræbende kaptajn Ludvig Kahlen, der påtager sig den umulige mission at tæmme den jyske hede.

Næste skridt i Oscar-ræset er, at akademiet 21. december offentliggør den shortlist på 10 film, som de fem nominerede skal vælges blandt. De nominerede annonceres 23. januar, og umiddelbart står ‘Bastarden’ ikke uden chancer, om end konkurrencen er særdeles hård i årets årgang.

Nikolaj Arcel har tidligere været Oscar-nomineret i kategorien (der dengang hed Bedste Ikke-Engelsksprogede Film) med et historisk drama med Mads Mikkelsen i form af ‘En kongelig affære’, hans seneste danske film.

Næste års Oscar-show finder sted 24. april.

Årets danske Oscar-komité består af Henrik Thiesen (Dansk Filmklipperselskab), Sune Lind Thomsen (Danske Biografer), Ina Bruhn (Danske Dramatikere), Lisa Jespersen (Danske Filminstruktører), Louise McLaughlin (Dansk Filmfotograf Forbund), Jacob Neiiendam og Lena Juhl Seidelin (Det Danske Filminstitut), Pernille Bech Christensen (Producentforeningen) og Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen som repræsentant for Danske Filmkritikere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af