’Friends’-instruktør var tæt på at recaste omstridt karakter

’Friends’-instruktør var tæt på at recaste omstridt karakter
'Friends'. (Foto: Warner Bros.)

Før Ross og Rachel, den måske ultimative will they/won’t they-romance, endelig kunne finde sammen, var der et par bump på vejen.

Ross, spillet af David Schimmer, havde et kortvarigt ægteskab med karakteren Emily Waltham, spillet af Helen Baxendale. ’Friends’-instruktøren James Burrows afslører nu, at hun var tæt på at blive erstattet med en anden skuespiller.

Baxendale var ifølge Burrows ganske enkelt »sød, men ikke særlig sjov«. Det skriver han i sin autobiografi ’Directed by James Burrows’ (via Deadline).

Burrows, der tidligere har virket som instruktør på sitcom-giganter som ’Frasier’, ’Will & Grace’ og ’Sams bar’, har ikke mange pæne ord med på vejen om Baxendale: »Schwimmer havde ingen at sparre med. Det var ligesom at klappe med én hånd«, skriver han.

Baxendale havde også meget at leve op til. Ifølge Burrows, blev hun sammenlignet med Jennifer Anistons Rachel, og holdet »opdagede, at en ny kæreste til Ross skulle være lige så sjov som Rachel«.

Manglen på humor blev ifølge Burrows’ biografi så kritisk, at havde det ikke været for seriens korte deadlines, var hun blevet erstattet med en anden skuespiller.

Til sidst blev hun ganske enkelt skrevet ud af serien, så der kunne blive plads til en sjovere kæreste: »Man har brug for én, der får folk til at grine«, skriver han. »Nogle gange starter man en fortælling, og fungerer det ikke, er man nødt til at fjerne den person«.

Emily og Ross blev gift i seriens fjerde sæson, der endte med, at Ross sagde Rachels navn ved alteret. I femte sæson blev karaktererne skilt, og Baxendale vendte ikke tilbage til serien igen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af