Instruktør bag ny Netflix-katastrofefilm troede den var urealistisk – indtil han talte med Barack Obama

Instruktør bag ny Netflix-katastrofefilm troede den var urealistisk – indtil han talte med Barack Obama
'Leave the World Behind'. (Foto: JoJo Whilden/ Netflix)

Barack Obama har efter endt embede som USA’s præsident været executive producer på streamingtitler for Netflix med produktionsselskabet Higher Ground Productions, som han leder med Michelle Obama.

Deres første store spillefilm er den kommende katastrofefilm ‘Leave the World Behind’, der har Sam Esmail som instruktør, som er kendt som ophavsmand tv-serien ‘Mr. Robot’ og ‘Homecoming’. Den er baseret på romanen af samme navn af Rumaan Alam fra 2020.

Men når man har en producer, der har så stor erfaring med verdenssituationen og krisehåndtering, kan man møde overraskelser om, hvor galt det egentlig står til på kloden. Det oplevede instruktøren, da han drøftede filmens manuskript med Obama, fortæller Esmail i et interview med Vanity Fair.

»Jeg skriver, hvad jeg tænker er fiktion, og langt hen ad vejen prøver jeg at holde det så virkelighedsnært som muligt, men jeg overdriver og dramatiserer«.

‘Leave the World Behind’ har Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Kevin Bacon og Myha’la Herrold på rollelisten og handler om en familie, hvis ferie bliver afbrudt, da en strømafbrydelse pludselig udvikler sig til verdens potentielle undergang.

Det viste sig dog, at nogle af de mere specifikke scenarier i filmen ikke var helt så langt fra realistiske, som Esmail havde håbet.

»At høre en eks-præsident sige, du tager fejl med et par detaljer … Jeg troede, jeg tog fejl om en masse. Det faktum at han sagde det, skræmte fucking livet af mig«.

‘Leave the World Behind’ får premiere på Netflix 8. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af