Deltager sagsøger ‘Love is Blind’ for seksuelt overgreb under optagelser

Deltager sagsøger ‘Love is Blind’ for seksuelt overgreb under optagelser
'Love is Blind'. (Foto: Netflix)

Deltagere i Netflix’ populære reality-show ‘Love is Blind’ kunne tidligere i år fortælle om »traumatiske« forhold under optagelserne.

Datingprogrammet, hvor singler skal finde kærligheden ved at date i pods og først må se hinanden, når de er blevet forlovet, skulle ifølge vidnesbyrdene have udsat deltagerne for psykisk manipulation og presset dem til at drikke alkohol i overdreven grad.

Nu har en person ved navn Tran Dang valgt at sagsøge reality-showets produktionsselskaber Kinetic Content og Delirium TV for et overgreb, som angiveligt fandt sted under optagelserne til femte sæson. Overgrebsmanden var hendes nu tidligere forlovede i programmet, Thomas Smith, som hun også sagsøger. Det skriver People.

Ifølge søgsmålet gjorde produktionsselskaberne intet for at stoppe overgrebet, som »højst sandsynligt« er blevet filmet, da deltagerne bliver fulgt af kameraer døgnet rundt. Dangs advokat siger ydermere, at produktionsselskaberne forsøger at forhale den retslige proces ved gentagne gange at indsende appeller.

»Men vi er overbeviste om, at fru Dangs position vil blive bekræftet, når vi når dertil, og vi er forpligtet til at følge den helt til dørs. Vi er nødt til at holde showproducenterne ansvarlige. Vi har en etisk pligt over for vores klient til at gøre det, men føler også en moralsk forpligtelse over for den næste generation af realityshowdeltagere«, siger Dangs advokat til People.

Skaberen af ‘Love is Blind’, Chris Coelen, har kommenteret sagen over for People. Ifølge Coelen fortalte Dang ikke produktionen, at hun følte sig usikker eller var udsat for et overgreb.

»Vi vil forsvare os selv ihærdigt. Jeg er ikke i en position, hvor jeg kan spekulere i, hvad der sker med voksne i deres egen tid bag lukkede døre. Det vil jeg gerne være rigtig, rigtig tydelig omkring. Jeg siger ikke, at hendes påstande om seksuelle overgreb er eller ikke er sande. Det er jeg ikke i stand til at sige. Jeg er virkelig støttende over for folk, der fremsætter sådanne påstande«, siger Coelen til People.

»Men hvad jeg vil sige, er, at hendes anklager mod os er fuldstændig grundløse. For selvom jeg er utrolig medfølende og forstående for, at det nogle gange er svært for folk at råbe op om disse ting, så er der bogstaveligt talt intet, vi kan gøre ved det, hvis ingen står frem for at informere os om en bekymring eller en påstand«, tilføjer han.

Sæson 5 af ‘Love is Blind’ er i øjeblikket undervejs på Netflix, som endnu ikke har fornyet showet med en sjette sæson.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af