Danske Ali Abbasi skal lave film om Donald Trump – stjerneskuespiller i hovedrollen

Danske Ali Abbasi skal lave film om Donald Trump – stjerneskuespiller i hovedrollen
Roy Cohn og Donald Trump i New York i 1983 – den periode, Ali Abbasis film skal dække. (Foto: Sonia Moskowitz/Getty Images)

En film om Donald Trump med Sebastian Stan i hovedrollen og Jeremy Strong og Maria Bakalova i biroller er opsigtsvækkende nok i sig selv.

Men med danske briller bliver nyheden om den kommende film ‘The Apprentice’ ikke just mindre, idet det er en dansk instruktør, der skal stå bag.

Det er nemlig den herboende, iransk-danske Ali Abbasi, der skal forløse Trump-filmen, skriver The Guardian.

Abbasi, der er uddannet fra Den Danske Filmskole, har tidligere stået bag den originale svenske troldefortælling ‘Grænse’ og den danske, persisksprogede seriemorderfilm ‘Holy Spider’. Han instruerede også to afsnit af ‘The Last of Us’.

Abbasi er det måske største nye instruktørnavn i dansk film, og hans tidligere projekter viser, at han ikke er bange af sig.

Men at han nu skal dirigere en film om manden, der lige nu står med rimelige chancer for igen at blive amerikansk præsident, er alligevel et nyt niveau. Opmærksomheden vil være kolossal.

Det er Sebastian Stan, der er udset til at spille Trump i filmen, der skal følge hans vej til toppen af New Yorks ejendomshandel i 70’erne og 80’erne. Stan er blandt andet kendt fra ‘Pam & Tommy’, ‘I, Tonya’ og selvfølgelig sin rolle som Bucky Barnes i Marvel-universet.

En anden danskbosiddende stjerne, Jeremy Strong, skal spille den kontroversielle advokat Roy Cohn, der blev en slags mentor for Trump. Og Maria Bakalova fra ‘Borat 2’ skal spille Trumps første hustru Ivanka.

Filmen beskrives ifølge The Guardian som en »mentor-protege-historie, der følger et amerikansk dynastis oprindelige« og »afslører de moralske og menneskelige omkostninger ved en kultur defineret af vindere og tabere«.

‘The Apprentice’ skal skrives af Gabriel Sherman, der især er kendt for bogen ‘The Loudest Voice’ om Fox News-grundlægger Roger Ailes.

Det vides endnu ikke, hvornår filmen får premiere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af