Sidste år var ’Paradise Hotel’ woke – nu er de ordentlig klar på at feste igen!

Med den aktuelle ’Paradise Hotel’ skruer Viaplay tiden tilbage og forhåbentlig op for seertallene efter en flopsæson. Ideen om at gøre programmet moderne og woke er efterladt på perronen, og alt er heldigvis igen, som det plejer at være. Næsten.
Sidste år var ’Paradise Hotel’ woke – nu er de ordentlig klar på at feste igen!
'Paradise Hotel' sæson 19. (Foto: Viaplay)

KOMMENTAR. Reality-programmet ‘Paradise Hotel’ har været under dekonstruktion det seneste år.

I 2022 forsøgte Viaplay at gøre programmet tidssvarende og woke. Deltagerne skulle være gode ved hinanden, og så måtte man godt være følsom og overvægtig, hvis bare man også mente noget om klimaet.

Men seerne vendte ryggen til, og sæsonen blev sablet ned i medierne. Så i dag er det ikke svært at forstå, hvorfor Viaplay sadlede om og gik tilbage til det format, de vidste ville virke – for let’s be honest: Sidste sæson af ‘Paradise’ var eddermame kedeligt fjernsyn.

For man kan altså ikke bare hive al dramaet ud af et reality-program, erstatte det med en monolog om kønsneutralitet og så forvente, at underholdningsværdien er den samme som før.

Sidste års sæson af ’Paradise Hotel’ var som at se ’Ex on the Beach’ i Utterslev Mose. Det blev bare aldrig rigtig godt.

Med den aktuelle sæson er programmet tilbage, i noget der ligner dets oprindelig form. Castet er en blanding af nye og gamle deltagere. Alle ved, at de skal råbe meget højt, når der kommer en mexicaner med et brev på en sølvbakke. Deltagerne virker næsten satirisk selvfede.

Og bro, de ordentligt klar på at feste: Underholdningen er sikret.

Sig noget dumt

»Alt det du elsker«.

Sådan lyder undertitlen på den nye sæson, når man ser trailere for programmet i fjernsynet. Viaplay er på rov efter kerneseere, og kanalen er parat til at give dem alt det, de savnede tilbage.

‘Paradise’ skal køres ind med drama, store følelser og fuckboys til alle sider.

‘Paradise Hotel’ sæson 19. (Foto: Viaplay)

De første tre afsnit af ‘Paradise Hotel’ sæson 2023 virker næsten panisk tilrettelagte efter den samme fastmejslede overskrift: ’Vi skal bare have drama’.

Det er lige før, man kan høre produktionsfolkene hviske deltagerne i ørerne: »Det er bedst, hvis du er virkelig ‘Paradise’-agtig. Sig noget dumt. Lav noget larm, så lover vi, at du får flere minutter på skærmen«.

De nye deltagere måber, da de ser, at Rikke Gøransson er tilbage som vært. Pigerne går op i deres udseende. Drengene er liderlige.

Nede på værelserne taler de alle sammen om, at det ville være smart med en stærk seksmandsgruppe, uden at en eneste af dem har nået at tælle, at de altså kun er otte i år, hvilket vil sige, at den såkaldte »store gruppe« dermed vil betyde alle på hotellet undtagen to.

Ingen fucker med troskabstesten

Man kan ikke sige ’Paradise Hotel’ uden også at sige troskabstesten. Programmet er kendt for sin ikoniske finale, hvor de heldige to vindere af sæsonen skal teste, om de virkelig kan stole på hinanden.

Enten mødes de på midten af den røde løber ved poolen med hver deres intakte glaskugle i hænderne. De deler 500.000 kroner og skåler med konfetti i luften. Eller også går de fullblown røvhul, smider kuglen og tager alle pengene selv.

‘Paradise Hotel’ sæson 19. (Foto: Viaplay)

’Paradise Hotel’ slutter altid med troskabstesten – »men i år bliver det endnu vildere«, lover Viaplay. Kanalen har som en nytilføjelse sparket en børneudgave af en troskabstest ind allerede i program et, og det er næsten lige så dumt som at se en kæmpestor vaffelis blive båret ind i en sauna.  

For deltagerne har kun lige mødt hinanden. De har ingen, de skal være tro mod. Det er ikke 500.000, men 100.000 kroner der er på spil. Hvis en deltager smider kuglen og tager alle pengene, skal vedkommende forlade hotellet med det samme.

Spoiler alert. Sille smider kuglen på 60.000 kroner, græder af glæde og forlader hotellet. Men i tredje afsnit er hun pludselig tilbage igen.

Kære Viaplay, gider I at lade være med at pille ved troskabstesten? Det fungerer altså ikke, hvis det bare føles, som om det er for sjov.

Gode gamle nye Paradise

Men alt i alt er ’Paradise Hotel’ altså begyndt at ligne sig selv igen.

Der er noget vidunderligt trygt over at se Rikke Gøransson tilbage på pinden. I første afsnit tordner hun hen over ceremonipladsen og taler igen til de nye deltagere, som var de dukker i hendes egen teaterforestilling:

»Har I glemt, at alt kan ske på Paradise Hotel?«. Det er så lækkert, så man næsten får gåsehud.

’Paradise Hotel’ er og bliver et reality-program af den gamle skole. Men selvom den nye sæson emmer af selvdyrkelse af alt det, vi plejer at elske ‘Paradise’ for, så er den faktisk også et forsigtigt forsøg på at møde nutiden. I glimt midt i den vilde higen efter drama.

‘Paradise Hotel’ sæson 19. (Foto: Viaplay)

Deltagerne vælger selv, om de vil sove i deres egen seng, eller om de vil dele dobbeltseng med en anden. I andet afsnit leger deltagerne S, P eller K, for det er god ‘Paradise’-skik, at vi helst skal se en gruppe voksne mennesker gå amok over en pubertær festleg. Men i afsnittet stopper Anne pludselig Patrick midt i hans forsøg på at kysse Vivi med en samtykke-påmindelse: »Vivi, du ved godt, du godt må sige nej, ik?«.

Sådan, ’Paradise Hotel’. I dag behøver du ikke at gå over folks grænser for at være en del af tv-festen i Mexico.

Til gengæld må du stadig rigtigt gerne begynde at græde eller juble, hvis du mærker den mindste følelse i din krop. Dét er skidegodt fjernsyn.

‘Paradise Hotel’ kan ses på Viaplay. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af