Greta Gerwig udnævnt som jurypræsident for næste års Cannes Film Festival

Greta Gerwig udnævnt som jurypræsident for næste års Cannes Film Festival
Greta Gerwig til Oscar-uddelingen i 2018. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)

Alle vil have en bid af Greta Gerwig for tiden.

Instruktøren bag ‘Lady Bird’, ‘Little Women’ og smashhittet ‘Barbie’ er nu udpeget til at være jurypræsident for næste års Cannes-festival, filmverdenens fornemste festival.

Det er således hende, der skal være i spidsen for den jury, der skal finde næste års Guldpalmevinder.

Juryposten er en af branchens mest prestigefulde positioner. Tidligere jurypræsidenter tæller navne som Ingrid Bergman, Martin Scorsese, David Lynch, Quentin Tarantino, Steven Spielberg, Robert De Niro, Jane Campion, Coen-brødrene, Cate Blanchett, Spike Lee og sidste år Ruben Östlund.

Greta Gerwig er et relativt ungt navn til at indtage formandsstolen, men hun har dog været i filmbranchen i over 15 år. Hun startede karrieren som medmanuskriptforfatter på ‘Hannah Takes the Stairs’ i 2007 og instruerede sin første film (sammen med Joe Swanberg) med ‘Nights and Weekend’ i 2008.

»Jeg elsker film – jeg elsker at lave dem, jeg elsker at se dem, jeg elsker at tale om dem. Som cinefil har Cannes altid været toppen af, hvad filmenes universelle sprog kan være (…). Jeg er lamslået og spændt og ydmyg i forhold til at være præsident for Cannes Film Festivals jury. Jeg kan ikke vente på at se, hvilke rejser der venter os alle«, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Det vides endnu ikke, hvem der ellers er i juryen. Programmet for næste års festival, der finder sted 14.-25. maj, offentliggøres først til foråret.

Soundvenue kårede forleden Gerwigs ‘Barbie’ som årets bedste film.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af