Alec Baldwin sigtes igen for uagtsomt manddrab i sag om ‘Rust’-ulykke – risikerer fængselsstraf

Alec Baldwin sigtes igen for uagtsomt manddrab i sag om ‘Rust’-ulykke – risikerer fængselsstraf
Alec Baldwin. (Foto: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic)

Alec Baldwin er igen blevet tiltalt for uagtsomt manddrab for den tragiske ulykke, der fandt sted i Santa Fe, New Mexico i 2021 under optagelser til filmen ‘Rust’. Her skød og dræbte han filmfotografen Halyna Hutchins med en rekvisitpistol.

Skuespilleren var egentlig allerede tiltalt for uagtsomt manddrab i januar 2023, men i april samme år blev sigtelserne mod Baldwin henlagt, efter distriktsanklageren trak sig fra retsforfølgelsen.

Nu har New Mexicos anklagemyndighed ved hjælp af et nævningeting, sigtet Baldwin på ny. Han er sigtet for henholdsvis uagtsomt manddrab med uagtsomt brug af skydevåben og uagtsomt manddrab uden forsigtighed eller omsyn, skriver Deadline.

»Tiltalte forårsagede Halyna Hutchins’ død ved en handling begået med total ignorance eller ligegyldighed over for andres sikkerhed, og handlingen var sådan, at en almindelig person ville forudse, at døden kunne indtræffe under omstændighederne«, står der i tiltalen.

Baldwin, der hævder ikke at have trykket på rekvisitpistolens aftrækker, kan ifølge Deadline få op til 18 måneders fængsel, hvis han kendes skyldig i anklagen.

»Vi ser frem til vores dag i retten«, udtaler Baldwins advokater Luke Nikas og Alex Spiro kortfattet til Deadline.

Produktionen af ‘Rust’ blev færdiggjort i april 2023, men filmen har endnu ikke haft premiere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af