Christopher Nolan sov, mens andre græd – sådan reagerede stjernerne på Oscar-nyheder

Christopher Nolan sov, mens andre græd – sådan reagerede stjernerne på Oscar-nyheder
Cillian Murphy i Christopher Nolans 'Oppenheimer'. (Foto: PR)

Gårsdagens Oscar-nomineringer bød på flere overraskende nomineringer og derfor også mange forskellige reaktioner på afsløringerne.

Det var eksempelvis en stor dag for franske Justine Triet, hvis Guldpalme-vinder ‘Anatomy of a Fall’ scorede mange flotte nomineringer – ikke mindst i de prominente kategorier for Bedste Film og Bedste Instruktør.

Den 45-årige franske instruktør var overvældet over anerkendelsen, som var større, end hun havde turdet håbe på.

»Vi var så, så stressede før annonceringen. Og så så vi nomineringen for manuskriptet, vi var så glade, men så blev det bare ved med de andre nomineringer i andre kategorier. Jeg græd«, fortæller hun The Wrap.

Hun er den kun ottende kvinde, som bliver nomineret i kategorien for bedste instruktør, og selvom hun vidste statistikken var dårlig, vidste hun ikke hvor lille tallet var.

»Hvad?! Der var en, der fortalte mig, at det er meget sjældent for kvinder. Jeg vidste ikke det her. Wow. Det er skørt. Jeg prøver at nyde hvert minut af det her, og det betyder virkelig meget, men det er skørt«, lød hendes overraskede reaktion, da The Wrap præsenterede den præcise statistik.

Nomineringernes højdespringer Christopher Nolan, hvis ‘Oppenheimer’ fik 13 nomineringer, så ikke annonceringen live, men valgte i stedet for at sove.

»Opfat det ikke som blasert. Vi ville bare ikke jinxe noget. At se nomineringerne var mere end vores nerver kunne holde til, så vi havde en urolig nat og sov igennem«, udtalte instruktøren til Associated Press.

Blandt filmens cast har både Robert Downey Jr. og Cillian Murphy reageret med takker, mens Emily Blunt sender »kolossalt tillykke« til sine »OppenHomies« (via The Playlist).

Ryan Gosling gav en ambivalent reaktion på sin nominering for Bedste Mandlige Hovedrolle, fordi han var skuffet over forbigåelsen af Margot Robbie og Greta Gerwig.

Det var til gengæld en stor dag for America Ferrera, der blev nomineret som Bedste Kvindelige Birolle for sin rolle som kvinden Gloria i ‘Barbie’.

»Jeg er vokset op med at se Oscar-uddelingen og lede efter bevis for, at jeg en dag kunne være der. (…) At være i det rum og blive anerkendt og fejret i vores kultur – det betyder alt for mig«, fortalte skuespilleren The Wrap.

Lily Gladstone skrev historie som den første indfødte amerikaner, der er nomineret i kategorien for Bedste Kvindelige Hovedrolle og beskrev det i sin udtalelse (via The Playlist) som en »stor velsignelse i sig selv overhovedet at arbejde som skuespiller, og at få lov at fortælle en historie som ‘Killers of the Flower Moon’ er mere end, jeg nogensinde havde håbet på«. Hun fortalte desuden TODAY, at hun græd, da hun fortalte det til sine forældre i telefonen.

Emma Stone kaldte de 11 nomineringer til ‘Poor Things’ en »surrealistisk drøm« og fortalte, at karakteren Bella Baxter havde lært hende, at »livet er så meget mere end sukker og vold«, hvorefter skuespilleren også takkede sine mednominerede kvindelige kollegaer.

Derudover spænder reaktionerne fra Jodie Fosters »wauwza!« til Paul Giamattis »oprigtige forbløffelse« og Colman Domingo, der blev nomineret for sin rolle som borgerrettighedsforkæmperen Bayard Rustin, som udtalte, at det betød alt for ham at blive anerkendt for sit »arbejde med at portrættere denne amerikanske helt«. Det skriver The Wrap.

Skuespiller Sterling K. Brown, der tidligere har medvirket i tv-serien ‘This Is Us’, ‘Waves’ og ‘Black Panther’, havde en helt almindelig morgen med sin familie, indtil han opdagede en eksplosion af beskeder på sin mobil, der var gået død aftenen forinden. Det skyldtes altså, at han ret uventet var blevet nomineret til en Oscar for bedste mandlige birolle i ‘American Fiction’. Det fortalte han i en Instagram-video.

Se alle nomineringerne her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af