Dommedagsthriller er nu én af Netflix’ mest sete film nogensinde

Dommedagsthriller er nu én af Netflix’ mest sete film nogensinde
'Leave the World Behind'. (Foto: JoJo Whilden/Netflix)

Sam Esmails dommedagsthriller ‘Leave the World Behind’ – på dansk ‘Læg verden bag jer’ – er et gigantisk hit på Netflix.

Filmen med Julia Roberts, Ethan Hawke og Mahershala Ali fik premiere 8. december, og her små to måneder efter har den arbejdet sig helt ind i streamingtjenestens top 10 over de mest sete film på tjenesten nogensinde.

‘Leave the World Behind’ er nummer otte på listen, lige over ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ og ‘Extraction’ på de følgende pladser. Den er blevet set over 136 millioner gange.

Det giver paradoksalt nok en smule håb for menneskeheden, at den apokalyptiske film klarer sig så godt, eftersom filmen – produceret af Obama-parrets produktionsselskab – er både ambitiøs og langt hen ad vejen vellykket (om ikke perfekt).

Roberts og Hawke spiller et velbjerget ægtepar, der tager et afbræk fra storbyen i et lækkert sommerhus, da husets ejere – en far og hans datter – pludselig dukker op.

Langsomt står det klart, at intet er, som det skal være – ikke så meget i sommerhuset, men i verden som sådan.

Filmens frygt for fremtiden med teknologi og krig har altså ramt noget i tiden, som vi også ser i bølgen af skandinaviske preppere. For hvordan reagerer man, når katastrofen rammer?

‘Leave the World Behind’ har tilsyneladende haft lidt af den samme effekt, som dommedagskomedien ‘Don’t Look Up’ havde i 2021. Denne film ligger på en flot andenplads over Netflix’ mest sete nogensinde.

Men ellers er listen præget af det, som onde tunger ville kalde … skrald. Så uanset om man i sidste ende var overbevist af Sam Esmails fortælling, må man applaudere, at Netflix-brugerne tager netop sådan en film til sig.

Her er top 10 over mest populære Netflix-film:

1. ‘Red Notice’
2. ‘Don’t Look Up’
3. ‘The Adam Project’
4. ‘Bird Box’
5. ‘The Gray Man’
6. ‘We Can Be Heroes’
7. ‘The Mother’
8. ‘Leave the World Behind’
9. ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’
10. ‘Extraction’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af