Fans har lanceret storstilet redningsaktion for aflyst piratserie på HBO Max

Fans har lanceret storstilet redningsaktion for aflyst piratserie på HBO Max
'Our Flag Means Death'. (Foto: HBO Max)

 Det falder sjældent i god jord, når streamingtjenesterne beslutter sig for at aflyse populære serier.

I 2023 fik Netflix-shows som ’Shadow and Bone’ og ’Mindhunter’ kniven, ligesom HBO Max’ ’Gossip Girl’-reboot led samme skæbne.

For nylig kom tiden til piratspoof-serien ’Our Flag Means Death’, hvis aflysning har skabt lidt af et ramaskrig blandt seriens fans.

HBO Max annoncerede tidligere på måneden, at serien ville blive aflyst efter blot to sæsoner. Oven på nyheden gik fans i gang med en større redningsaktion, der indtil videre har skrabet over 21.000 dollars sammen. Pengene gik til et billboard på Times Square og et fly, der skulle flyve over Hollywood med budskabet om at redde serien.

Kampagnen har desuden startet en underskriftindsamling for at redde showet, der i skrivende stund har mere end 82.000 underskrifter.

HBO Max har ikke givet en officiel årsag til aflysningen, men det er sandsynligt, at den tumultariske produktion af anden sæson har spillet en rolle. Sæsonen blev mødt med budgetnedskæringer, der medførte, at holdet bag arbejdede under et større tidspres og var tvunget til at forhaste optagelserne. Ifølge serieskaber David Jenkins var der tale om en nedskæring på 40 procent.

For lave seertal har givetvis også spillet ind, men aflysningen taler ind i en ærgerlig tendens fra streamingtjenesterne, der ikke giver nye serier tiden til at etablere en dedikeret følgerskare.

Fans har tidligere haft held med at mobilisere kampagner for at redde højtelskede serier. Da Fox lukkede ’Brooklyn Nine-Nine’ i 2018, gik der blot en enkelt dag, før NBC samlede serien op og fortsatte den i tre sæsoner mere.

’Community’, ’Arrested Development’ og mange andre serier er eksempler på, hvordan fanfællesskaber har medvirket til at redde en serie gennem en intens indsats på de sociale medier.

Nu håber fans af ’Our Flag Means Death’ at kunne opnå det samme. I underskriftsindsamlingen opfordrer fansene til, at Warner Bros. Discovery, der ejer HBO Max, ændrer deres beslutning, så serien kan få den tredje sæson, som oprindeligt var påtænkt.

Samtidig understreger de, at det er vigtigt at holde den gode tone.

»Overdyng dem med kærlighed. Hold det positivt. Trusler gør mere skade end gavn«, lyder det i underskriftindsamlingen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af