‘Fifty Shades of Grey’-kritik fik Jamie Dornan til at gemme sig

‘Fifty Shades of Grey’-kritik fik Jamie Dornan til at gemme sig
'Fifty Shades of Grey'. (Foto: UIP)

Selvom ‘Fifty Shades of Grey’ fik et stort publikum og høstede et enormt billetsalg, var det ikke fordi hovedrolleindehaverne Dakota Johnson og Jamie Dornan solede sig i roser.

Mens folk strømmede i biografen, blev filmen slagtet af anmelderne i en sådan grad, at Jamie Dornan tog væk for at gemme sig. Det fortalte han som gæst i BBC-programmet ‘Desert Island Discs’.

Her stod oplevelsen i stærk kontrast til hans rolle i den kritikerroste britiske krimiserie ‘The Fall’ overfor blandt andre Gillian Anderson.

»Jeg tror, jeg gemte mig. Jeg kom fra karriereændrende anmeldelser for ‘The Fall’ og BAFTA-nomineringer, og al den galskab ‘The Fall’ bragte med sig… til latterliggørelse«, udtaler skuespilleren (via The Playlist).

‘Fifty Shades of Grey’-instruktør Sam Taylor-Johnson lånte derfor skuespilleren sit og manden Aaron Taylor-Johnsons hus til at ride stormen af. Selvom stjernerne gemte sig, blev der dog planlagt to efterfølgere i filmserien på grund af den økonomiske succes, hvilket Dornan fortalte skabte en vis ambivalens.

»Det var sært, for der er en del hån her, og nu bliver jeg forpligtet til at lave to mere velvidende, at der er meget mere forbandelse i vente«, lød det.

Dornan endte dog med at spille Mr. Grey i to efterfølgende film, der ligeledes blev store succeser ved billetlugerne, men kritiseret af anmelderne.

Soundvenue var heller ikke meget begejstret for filmserien, og gav seriens sidste kapitel, ’Fifty Shades Freed’, én enkel stjerne.

Selvom ‘Fifty Shades’-ryet har hjemsøgt Jamie Dornan siden, har han haft flere store roller i Hollywood. Blandt hans mest kritikerroste projekter finder man Kenneth Branaghs Oscar-nominerede ‘Belfast’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af