HBO Max’ Harry Potter-serie lander i 2026

HBO Max’ Harry Potter-serie lander i 2026
'Harry Potter og Dødsregalierne - Del 1' (Foto: PR)

En af sidste års største serienyheder var HBO MAX’ udmelding om, at Harry Potter-bøgerne bliver genindspillet som tv-serie.

Nu har Warners CEO David Zaslav givet en melding om, hvornår serien forventes at ramme skærmene. Ifølge Deadline afslørede han, at HBO regner med at kunne sende første sæson ud i 2026.

Under et møde om selskabets fremtidige indtjening, gav Zaslav en opdatering på serieprojektet, som han gentog, at der er enorm begejstring omkring. Han fortalte også, at han og HBO-chef Casey Bloys for nylig har holdt møder med J.K. Rowling og hendes hold.

»Begge sider er bare henrykte over at genoplive den her franchise. Vores samtaler var skønne«, fortale Zaslav ifølge Deadline.

HBO-serien kommer til at dedikere en hel sæson til hver bog, og forventes ligesom filmserien at blive produceret over et helt årti. Ved annonceringen meldte streamingtjenesten ud, at der er tale om en »loyal« genindspilning, der »dykker dybt ned i hver en af de ikoniske bøger, som fans er fortsat med at nyde i alle disse år«.

At J.K. Rowling kommer til at spille en central rolle i rebootet, har dog også vakt konflikt på grund af forfatterens udtalelser om transkønnede ved adskillige lejligheder. Ved annonceringen af serien, afviste HBO-chef Bloys at kommentere sagen med følgende ord:

»(…) Jeg tror ikke dette er forummet. Det er en meget online samtale, meget nuanceret og kompliceret og ikke noget, vi skal i gang med«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af