»Loyal« Harry Potter-serie med nyt cast er på vej – og møder kritik for J.K. Rowlings rolle

»Loyal« Harry Potter-serie med nyt cast er på vej – og møder kritik for J.K. Rowlings rolle
Emma Watson, Daniel Radcliffe og Rupert Grint i 'Harry Potter'-filmene. (Foto: PR)

‘Harry Potter’-bøgerne er officielt på vej som tv-serie, og der var ved gårsdagens store HBO-pressekonference nyt om, hvad vi kan forvente os, når den engang rammer skærmene.

Der er tale om en »loyal« genindspilning i serieformat af de syv bøger, der kommer til at spænde over en periode på 10 år med nye skuespillere i bøgerne og filmenes kendte roller.

HBO Max (der ved samme lejlighed skiftede navn til Max) meddelte i en pressemeddelelse, at serien »dykker dybt ned i hver en af de ikoniske bøger, som fans er fortsat med at nyde i alle disse år« (via The Wrap).

David Heyman, der producerede ‘Harry Potter’ og ‘Fantastiske Skabninger’-filmserien, er i tale som seriens producer i følge The Wrap.

J.K. Rowling fungerer som executive producer på serien, og som ophavskvinde til bøgerne og universet er det svært at forestille sig, at en serie ville kunne blive til uden hendes indblandelse.

»Max’ dedikation til at bevare mine bøgers integritet er så vigtig for mig, og jeg ser frem til at være en del af denne nye adaptation, der vil give mulighed for en grad af dybde og detalje, der kun er plads til i en serie i langformat«, udtalte Rowling i pressemeddelelsen.

Men grundet forfatterens kontroversielle rolle i debatter om transpersoner blev streaminggigantens chef for indhold, Casey Bloys, bedt om at forholde sig til kritikken af Rowling ved HBO-pressekonferencen, men afslog.

»(…) Jeg tror ikke dette er forummet. Det er en meget online samtale, meget nuanceret og kompliceret og ikke noget, vi skal i gang med«, udtalte Bloys i følge Indiewire.

Bloys udtalte videre, i følge The Hollywood Reporter, at streamingtjenestens prioriterer »det, der er på skærmen. Historien om Harry Potter er utroligt inkluderende og positiv om kærlighed og at acceptere«.

Adskillige amerikanske journalister har allerede kritiseret Rowlings rolle i projektet. Vulture-skribent Kathryn VanArendonk skrev på Twitter, at »denne loyale adaptation af Harry Potter, annonceret på komplet bullshit-vis med kujonagtig underminering af Rowlings politiske indflydelse, er skidt«.

Det er endnu uvist, hvornår serien forventes at kunne opleves på skærmen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af