Våbenansvarlig på fatal ‘Rust’-produktion med Alec Baldwin erklæres skyldig uagtsomt manddrab

Våbenansvarlig på fatal ‘Rust’-produktion med Alec Baldwin erklæres skyldig uagtsomt manddrab
Alec Baldwin. (Foto: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic)

Den våbenansvarlige på produktionen af filmen ‘Rust’ er blevet fundet skyldig i uagtsomt manddrab. Her mistede filmfotografen Halyna Hutchins livet efter et skud affyret af en rekvisitpistol med forkert ammunition af skuespiller Alec Baldwin. Det melder Indiewire.

Efter dommen kan 24-årige Hannah Gutierrez Reed således få op til 18 måneders fængsel. Hun var også sigtet for manipulation af sagens beviser, men blev frifundet fra den anklage.

Under retssagen blev Guiterrez Reed anklaget for at have sløset med sikkerheden og kontrollen med de anvendte rekvisitvåben. Hendes forsvarer påpegede derimod, at man gjorde hende til syndebuk for et skud affyret af filmens hovedrolleindehaver og producer på en stresset produktion. »Hvorfor? Fordi hun er et let offer. Hun er den mindst magtfulde person på settet«, udtalte hendes advokat Todd Bowles.

Den fatale ulykke skete tilbage i oktober 2021 under optagelser i New Mexico. Alec Baldwin blev også sigtet for ufrivilligt manddrab, samt uagtsomt brug af skydevåben, for anden gang i januar 2024 efter den oprindelige tiltale blev henlagt på grund af en række fejl hos anklagemyndigheden.

Alec Baldwin har påstået, at han ikke trykkede på aftrækkeren, selvom det er blevet vurderet umuligt af en ballistik-rapport fra FBI.

‘Rust’ er færdiggjort, men hvorvidt den får premiere er uvist.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af